Subiect "Sporuri" Deschis de Doru la data: 02/14/2025 4:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Sporuri
Scris de: Doru la data: 02/14/2025 4:04am
Gen:
Data nasterii:1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Bună ziua.Adeverintele cu sporuri pt perioadele lucrate în grupe de munca se mai majorează cu coeficientul de grupa sau se adaugă fără indexarea de grupa? ZMultumesc.
Re: Sporuri
Scris de: GicaH la data: 02/14/2025 5:59am
Doru :
Gen:
Data nasterii:1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Bună ziua.Adeverintele cu sporuri pt perioadele lucrate în grupe de munca se mai majorează cu coeficientul de grupa sau se adaugă fără indexarea de grupa? ZMultumesc.

Sporul de grupa se calculează la brut, deci se recalculează și acesta pe baza adeverințelor, dacă ați avut grupă de muncă pe perioada la care se referă adeverințele.
Scris de: Doru la data: 02/14/2025 7:49am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
IntrebaDaca depun adeverinta cu sporuri luna aceasta calcularea pensiei se face pe legea 260 sau actuala? Adică grupa anii de grupa se vor calcula cu majorarea de 50% sau cu 0.5 punce pt fiecare an?
Scris de: la pensie la data: 02/14/2025 9:10am
Raspunsul domnului Gica la prima intrebare este corect.
Raspunsul la a doua intrebare este ca asa zisa, mica recalculare, a pensiilor in urma depunerii adeverintei cu salariile brute din perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001, se face conform prevederilor vechii legi a pensiilor 263/2010, adica punctajul lunar lucrat in grupa I de munca se majoreaza cu 50 %.
Scris de: Doru la data: 02/14/2025 9:22am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Mulțumesc.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1