Subiect "cumul pensie cu salariul" Deschis de Sorin Croitoru la data: 02/24/2025 8:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cumul pensie cu salariul
Scris de: Sorin Croitoru la data: 02/24/2025 8:17am
Gen:M
Data nasterii:2.12.1965
Stagiul de cotizare:37 contributivi
Alte date:facultate la zi
Intrebare: conform art 56 din legea pensiilor pot solicita pensie limita de varsta (37 ani lucrati + facultate). Pot cumula pensia cu salariul? Trebuie sa incetez actualul contract de munca si sa incep un nou contract? Multumesc
Re: cumul pensie cu salariul
Scris de: la pensie la data: 02/24/2025 12:49pm
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 art 56 aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu maxim 5 ani la varsta de 60 ani adica in data de 02 decembrie 2025 daca atunci aveti stagiul de cotizare de 40 ani intregi, cumuland stagiul de cotizare contributiv cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada facultatii.
Scris de: Sorin Croitoru la data: 02/25/2025 2:02am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc frumos pentru raspuns. Dar pot cumula pensia cu salariul daca pensionarea se face inainte de varsta standard? Obligatoriu sa semnez un nou contract de munca? Contractul de munca trebuie sa fie pe perioada determinata?
Scris de: la pensie la data: 02/25/2025 3:11am
Pensionarii cu pensie pentru limita de varsta, indiferent daca se pensioneaza la varsta standard de pensionare sau cu reducere, au dreptul sa lucreze si sa cumuleze pensia cu salariu.
Codul muncii prevede ca in cazul pensionarii cu pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare contractul de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare si pentru a lucra in continuare trebuie incheiat un nou contract de munca. Constatarea incetarii de drept a vechiului contract de munca este in sarcina angajatorului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1