Subiect "Program calcul pensie" Deschis de GHEORGHE CORNEL la data: 02/25/2025 7:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Program calcul pensie
Scris de: GHEORGHE CORNEL la data: 02/25/2025 7:26am
Gen:M
Data nasterii:11.1963
Stagiul de cotizare:39 de ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
grupa a 2 a si stagiul militar adaugate in calculculator apar automat la total stagiu de cotizare
va multumesc
Re: Program calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 02/25/2025 9:27am
Intrebarea este neclara.
Presupunem ca vreti sa determinati stagiul de cotizare contributiv in functie de datele introduse in program.
Daca presupunerea noastra este corecta atunci raspunsul la intrebarea dv este acela ca programul insumeaza lunile introduse in care ati selectat un cod. In cazul dv 17 luni pentru stagiul militar cu codul S si 457 luni lucrate cu codul L. Deci stagiul de cotizare suplimentar acordat pentru stagiul lucrat in grupa de munca, in cazul dv 2 ani si 9 luni, nu este insumat.
Pe langa raspunsul la intrebarea dv referitor la datele introduse in program avem urmatoarele observatii :
1. Sa introduceti salariile brute castigate in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001. Aceste salarii le puteti obtine cerand angajatorului/angajatorilor adeverinta conform modelului din anexa 6 la legea pensiilor 360/2023
2. Sa introduceti urmatoarele sporuri de vechime care se acorda automat in perioada anterioara datei de 01 aprilie 1992 :
3% intre august 1985 - august 1986 si februarie 1988 - iulie 1990
6 % intre august 1990 - martie 1992
In perioada inainte de iunie 2008 ati selectat salariu lunar L dar nu ati introdus salarii si va rugam sa le completati pentruca programul nu ia in calcul salarii in aceasta perioada.
Dupa completarile de mai sus pentru estimarea pensiei utilizati suma punctajelor anuale pe care o inmultiti cu Valoarea punctului de referita din data in care faceti calculul. In acest an aceasta este de 81 lei. Urmeaza ca sa facem adaptarile acestui program la prevederile noii legi a pensiilor 360/2023 si atunci acest calcul se va face automat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1