Subiect "pensie la 60 ani" Deschis de DIACONU GHIORGHITA la data: 02/27/2025 2:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie la 60 ani
Scris de: DIACONU GHIORGHITA la data: 02/27/2025 2:55am
Gen:masculin
Data nasterii:13.12.1960
Stagiul de cotizare:23 ani 4 luni si 8 zile(stagiu realizat in tara) si 18 ani si 4 luni (stagiu realizat in Spania)
Alte date:armata 1 an si 4 luni si din stagiu realizat in tara 12 ani 8 luni si 25 zile sunt in grupa a II-a de munca cu 100%
Intrebare:Pot sa-mi depun dosarul de pensie in acest moment? Daca nu cind pot sa-l depun?
Re: pensie la 60 ani
Scris de: la pensie la data: 02/27/2025 8:04am
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 65 ani adica in data de 13 decembrie 2025. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. \Conditie de stagiu pe care o indepliniti fara a face dovada stagiului de cotizare din Spania.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu pana la 4 ani pentru stagiul de cotizare de 12 ani lucrat in grupa II de munca, adica imediat. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani. Conditie pe care o indepliniti daca faceti dovada stagiului de cotizare lucrat in Spania.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu maxim 5 ani conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica imediat. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani. Conditie pe care o indepliniti daca faceti dovada stagiului de cotizare lucrat in Spania.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1