Subiect "Pensie limită vârstă." Deschis de Doina la data: 02/27/2025 3:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie limită vârstă.
Scris de: Doina la data: 02/27/2025 3:49am
Gen:F
Data nasterii:22.01.1965
Stagiul de cotizare:Sistemul public 20 ani condiții normale
, polițist 15 ani și 3 luni, Facultate cursuri de zi 4 ani.
Am fost să depun dosarul la casa de pensii publice și nu mi l-au primit. Au spus să merg când implinesc vârsta standar de pensionare, respectiv 62 ani și 9 luni. In răspunsul pe care l-ați dat d-voastră unei doamne (Monika) am înțeles că și nouă ni se aplică reducerile conform articolului 56 din L360 și se respectă art 162.Nu știu ce să mai cred. Mă sfătuiți să mai încerc odată.
Alte date:1987-2006 sistemul public, 2006-2021 polițist, pensionat în 2021. Din 2023 lucrez.
Mulțumesc mult pentru tot ceea ce faceți, meritați tot respectul nostru! Toate cele bune vă doresc!
Re: Pensie limită vârstă.
Scris de: la pensie la data: 02/28/2025 8:53am
Regretam pentru faptul ca raspunsul dat doamnei Monika si cel dat dv nu corespund . Aceasta se datoreaza faptului ca prevederile legale ale unor articole din legislatia pensiilor se contrazic.
Astfel raspunsul dat de noi doamnei Monika corespunde prevederilor art 162 din legea pensiilor 360/2023 in care se prevede ca vechimea in serviciu in sistemul militar de pensii este recunoscut ca stagiu de cotizare in sistemul public de pensii.
Raspunsul primit in urma urma solicitarii dv nu este dat de Casa de pensii conform acestui articol ci conform art 129 alin (1) din normele de aplicare ale legii 360/2023, care limiteaza recunoasterea de la art 162 din lege numai la iesirea la pensie pentru limita de varsta fara reducerea varstei de pensionare adica numai pentru realizarea stagiului minim de cotizare contributiv.
Deci avand in vedere faptul ca raspunsul Casei de pensii este acoperit de o prevedere legala consideram ca nu aveti sanse sa primiti un raspuns favorabil daca faceti o noua solicitare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1