Subiect "pensie limita varsta" Deschis de mihaela zgabaia la data: 02/28/2025 11:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita varsta
Scris de: mihaela zgabaia la data: 02/28/2025 11:01am
Gen:
Data nasterii:18.08.1966
Stagiul de cotizare:38 ani/4 luni
Alte date:2 copii
Intrebare:Buna ziua.
Va rog un raspuns :-am 38 ani si 4 luni vechime,doi copii nascuti si crescuti cand pot iesi la pensie limita de varsta.Multumesc
Re: pensie limita varsta
Scris de: la pensie la data: 02/28/2025 1:51pm
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 62 ani si 11 luni adica in data de 18 iulie 2029. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. \Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 1 an pentru nasterea si cresterea a 2 copii adica in data de 18 iulie 2028. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 34 ani si 9 luni. Conditie pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu pana la 5 ani conform art 56 din legea pensiilor 360/2023. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 34 ani si 9 luni depasit cu 5 ani, conditie pe care o indepliniti daca va completati stagiul de cotizare cu 1 an si 5 luni lucrand in continuare sau cumparand prin contract de asigurare sociala incheiat cu Casa de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1