Subiect "calcul pensie" Deschis de mihaela la data: 03/03/2025 11:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: mihaela la data: 03/03/2025 11:53am
Gen:f
Data nasterii:1965
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:este corect sa inmultim punctajul total cu 81 lei pentru a afla valoarea pensiei ?
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 03/04/2025 2:30am
In cazul dv calculul sumei punctelor anuale ale pensiei, conform noii legi a pensiilor, nu este mult diferita de acelasi calcul conform vechii legi a pensiilor, facut de programul de pe site. Deci calculul valorii pensiei prin inmultirea sumei punctelor anuale cu valoarea punctului de referinta, care in prezent este de 81 lei, duce la o estimare rezonabila.
La acest calcul trebuie avut in vedere ca pentru calculul pensiei pentru limita de varsta se ia in calcul suma intreaga a punctelor anuale (inclusiv pentru perioada facultatii) iar in cazul pensiei anticipate, diminuate, din suma totala se scad punctele anuale pentru perioada facultatii. Punctele anuale din perioada facultatii le gasiti facand click pe "Datele introduse" de pe oricare pagina anuala de date.
Scris de: mihaela la data: 03/04/2025 7:55am
Gen:f
Data nasterii:1965
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:la punctajul total afisat sunt incluse punctele de stabilitate ?
multumesc
Scris de: la pensie la data: 03/04/2025 8:22am
Puteti sa calculati punctele de stabilitate introducand stagiul de cotizare contributiv pe "Puncte de stabilitate" din partea superioara a paginei de forum si puteti calcula valoarea pensiei introducand suma punctelor anuale si punctele de stabilitate pe pagina "Pensia recalculata" din partea superioara a paginii de forum.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1