Subiect "calcul ani" Deschis de Valentina la data: 03/10/2025 5:22am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul ani
Scris de: Valentina la data: 03/10/2025 5:22am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Cum se calculeaza ca ani si punctaj,pentru asbolvent de invatamant superior 4 ani , anul 3 a fiind repetat.
Re: calcul ani
Scris de: la pensie la data: 03/10/2025 9:33am
Perioada studiilor universitare se considera stagiu de cotizare asimilat, necontributiv daca in acelasi timp nu se realizeaza stagiu de cotizare contributiv.
Ca vechime perioada cursurilor universitare se cosidera stagiu de cotizare asimilat anul universitare, urmat la zi si absolvit cu diploma, intre 01 octombrie si 30 septembrie anul urmator cu exceptia ultimului an daca s-a facut angajarea inainte de 01 octombrie.
Calculul punctajului lunar din perioada cursurilor universitare se face, pentru anii promovati, astfel :
- In perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 se ia in calcul salariul minim lunar pe economie din acea perioada si se imparte la salariul mediu brut lunar pe economie din acea perioada
- In perioada intre 01 aprilie 2001 si 01 septembrie 2024 se ia in calcul 25 % din salariul mediu brut lunar pe economie din acea perioada si se imparte la salariul mediu brut lunar pe economie din acea perioada, adica 0,25 puncte lunare
- In perioada dupa 01 septembrie 2024 se acorda 0,25 puncte lunare
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1