Subiect "Calcul pensie" Deschis de FLORENTINAD la data: 03/13/2025 6:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie
Scris de: FLORENTINAD la data: 03/13/2025 6:45am
Gen:F
Data nasterii: 1966
Stagiul de cotizare:37 ani, 10 luni, 10 zile
Alte date:
Intrebare: Buna Ziua,
Doream sa stiu daca calculatorul de pe site face calculul dupa legea 360/2023 si ia in calcul toate conditiile din aceasta lege. Si de asemenea daca ia in consideratie si Pilonul II. Pentru pilonul III se calculeaza separat de catre asigurator? Multumesc frumos
Re: Calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 03/13/2025 2:22pm
Calculul pensiei de pe site nu este modificat conform prevederilor noii legii pensiilor 360/2023 insa daca datele sunt introduse corect rezultatul iesit din calcul poate fi folosit pentru o estimare suficient de exacta.
In cazul dv am vazut ca ati deschis un program de calcul dar ati facut mai multe erori pe care daca le corectati puteti utiliza rezultatul calcului pentru estimarea pensiei.
In acest scop trebuie sa faceti urmatoarele corectii :
1. Introduceti urmatoarele sporuri de vechime care se acorda di oficiu :
- intre iulie 1989 si iunie 1991 - 3 %
- intre iulie 1991 si martie 1992 - 6 %
2. In perioada aprilie 2001 - decembrie 2002 ati introdus salarii mai mari decat cele pentru care s-a platit CAS. Aceste salarii se gasesc pe pagina "Limitarea salariului luat in calculul pensiei" accesibil de pe pagina principala a site-ului. Aceasta eroare nu influenteaza calculul deoarece programul de calcul face automat limitarea
3. In anii 2003 - 2007 ati selectat sibolul "L" fara a introduce salarii decat in cateva luni
4. In anul 2003 salariile introduse in cele doua luni sunt exagerate.
Dupa corectarea erorilor de mai sus pentru estimarea pensiei inmultiti Punctajul total realizat cu valoarea punctului de referinta care in anul 2025 este de 81 lei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1