Subiect "Spor suplimentar grupe" Deschis de Iftene Ovidiu la data: 03/16/2025 4:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Spor suplimentar grupe
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 03/16/2025 4:26am
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua sunt pensionat pe caz de boala initial pe Lg 263/2010 si va rog frumos sa-mi spuneti daca mi-a fost corect calculat sporul suplimentar de la grupe ?
La momentul pensionarii am avut 14 ani si 5 luni Gr. a 2 a , 2 ani si 9 luni Gr. Deosebita si 1 an Gr. Speciala , din calculul meu cred ca ar trebui sa am un spor de la grupe de 4 ani si 8 luni nu de 4 ani si 6 luni cum mi-a calculat casa de pensii , sau poate gresesc eu calculul . Va multumesc anticipat !
Re: Spor suplimentar grupe
Scris de: GicaH la data: 03/16/2025 4:57am
Iftene Ovidiu :
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua sunt pensionat pe caz de boala initial pe Lg 263/2010 si va rog frumos sa-mi spuneti daca mi-a fost corect calculat sporul suplimentar de la grupe ?
La momentul pensionarii am avut 14 ani si 5 luni Gr. a 2 a , 2 ani si 9 luni Gr. Deosebita si 1 an Gr. Speciala , din calculul meu cred ca ar trebui sa am un spor de la grupe de 4 ani si 8 luni nu de 4 ani si 6 luni cum mi-a calculat casa de pensii , sau poate gresesc eu calculul . Va multumesc anticipat !

Da, aveți dreptate, pentru grupa a doua se da stagiu suplimentar de 3luni/an întreg, pentru condiții deosebite 4luni/an întreg, pentru condiții speciale 6 luni/an întreg, deci în total 56 luni, echivalentul a 4 ani și 8 luni.
Dar aceste luni va ajuta la total stagiu de cotizare, nu la puncte în plus.
Spor suplimentar de puncte(grupa a doua/condiții deosebite 25%, condiții speciale 50%) se calculează doar pentru lunile efectiv lucrate în grupe/condiții de muncă.
Re: Spor suplimentar grupe
Scris de: la pensie la data: 03/16/2025 11:58am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Calculul corect al stagiului suplimentar pentru perioadele lucrate in grupele de munca este 4 ani si 8 luni adica 3 ani si 6 luni pentru stagiul de 14 ani lucrat in grupa II inainte de 01 aprilie 2001 si 1 an si 2 luni pentru perioadele de 2 ani lucrat in conditii deosebite si 1 an lucrat in conditii speciale dupa aceasta data.
Este corecta observatia domnului Gica referitoare la faptul ca acesta eroare nu influenteaza cuantumul pensiei, daca sunt recunoscute perioadele indicate de dv ca fiind lucrate in grupele de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1