Subiect "Cind voi putea iesi cel mai devreme la pensie?" Deschis de RUSU COSTEL la data: 03/17/2025 7:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cind voi putea iesi cel mai devreme la pensie?
Scris de: RUSU COSTEL la data: 03/17/2025 7:25am
Gen:masculin
Data nasterii:11.07.1967
Stagiul de cotizare:efectiv lucrat 31 ani si 3 luni din care 6 ani si 7 luni in grupa a II-a de munca cu 100%
Alte date:
-armata-1 an 3 luni si 18 zile
-de la data de 01.07.2025 unitatea unde lucrez acum se va inchide si am posibilitatea de a avea o perioada de somaj de 1 an in perioada 01.07.2025-01.07.2026
Intrebare:Cand asi putea iesi cel mai devreme la pensie in aceste conditii?
Re: Cind voi putea iesi cel mai devreme la pensie?
Scris de: la pensie la data: 03/17/2025 9:43am
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 65 ani adica in data de 11 iulie 2032. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani pentru stagiul de cotizare de 6 ani lucrat in grupa II de munca, adica in data de 11 iulie 2030. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani. Conditie pe care o indepliniti daca va completati stagiul de cotizare contributiv prin: perioada de somaj viitoare, stagiu de cotizare lucrat sau stagiu de cotizare cumparat. La acest stagiu de cotizare contributiv nu se ia in calcul stagiu de cotizare asimilat pentru stagiul militar si nici stagiu de cotizare suplimentar de 1 an si 6 luni acordat pentru stagiu de cotizare lucrat in grupa II de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1