Subiect "Calcul pensie" Deschis de Rudolf Stroe la data: 03/17/2025 10:41am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie
Scris de: Rudolf Stroe la data: 03/17/2025 10:41am
Gen:M
Data nasterii:07.03.1960
Stagiul de cotizare:42.5
Alte date:
Intrebare:Va rog sa-mi spuneti,daca dupa introducerea datelor in programul de calcul,punctajul final afisat contine si punctele de stabilitate aferente stagiului de cotizare!?
Re: Calcul pensie
Scris de: GicaH la data: 03/17/2025 11:23am
Rudolf Stroe :
Gen:M
Data nasterii:07.03.1960
Stagiul de cotizare:42.5
Alte date:
Intrebare:Va rog sa-mi spuneti,daca dupa introducerea datelor in programul de calcul,punctajul final afisat contine si punctele de stabilitate aferente stagiului de cotizare!?

Nu, punctele de stabilitate le calculați pe aceasta pagină, deasupra forumului.
Scris de: la pensie la data: 03/18/2025 2:44am
Raspunsul domnului Gica este corect
Calculul pensiei de pe site nu este modificat conform prevederilor noii legii pensiilor 360/2023 insa daca datele sunt introduse corect rezultatul iesit din calcul poate fi folosit pentru o estimare suficient de exacta.
In cazul dv am vazut ca ati introdus date pe intreaga perioada lucrata in un program de calcul dar ati facut o mica eroare la introducerea sporului de vechime in perioada anterioara datei de 01 aprilie 1992
In aceasta perioada sporul de vechime corect care vi se atribuie automat este :
- intre iulie 1985 si iunie 1987 - 3 %
- intre iulie 1987 si martie 1992 - 6 %
In restul perioadelor introduceti sporul de vechime primit.
Dupa corectarea erorilor de mai sus pentru estimarea pensiei inmultiti Punctajul total realizat cu valoarea punctului de referinta care in anul 2025 este de 81 lei.
Legea pensiilor 360/2023 prevede ca in calculul punctajului lunar, din perioada inainte de aprilie 2001 sunt utilizate salariile brute care cuprind salariile tarifare, sporurile cu caracter permanent, sporurile cu caracter nepermanent si sumele castigate in acord.
In carnetul de munca nu sunt inscrise sumele care contin sporurile cu caracter nepermanent si sumele castigate in acord.
Deci pentru un calcul corect trebuie sa cereti la angajator o adeverinta conform modelului din anexa 6 la lege si sa luati in calculul punctajului lunar salariile brute din aceasta adeverinta.
Scris de: Rudolf Stroe la data: 03/19/2025 11:24am
Am inteles,
Banuiesc ca la punctajul obtinut prin program,adaug punctele
de stabilitate iar rezultatul final il impart la 35(stagiu
complet) si va rezulta suma aproximativa de pensie!
Cu stima,
Multumesc,
Scris de: la pensie la data: 03/20/2025 3:02am
Dupa ce faceti corecturile necesare cumulati totalul punctajelor anuale cu punctele de stabilitate si rezultatul il inmultiti cu 81 lei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1