Subiect "Re: Pensie limita de varsta" Deschis de Puiulet Mugurel la data: 03/26/2025 3:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Re: Pensie limita de varsta
Scris de: Puiulet Mugurel la data: 03/26/2025 3:37am
Gen:M
Data nasterii:30.07.1971
Stagiul de cotizare:34 de ani din care 5 ani facultate și 6 luni stagiu militar
Alte date:
Intrebare:când ma pot pensiona
Re: Re: Pensie limita de varsta
Scris de: GicaH la data: 03/26/2025 4:40am
Puiulet Mugurel :
Gen:M
Data nasterii:30.07.1971
Stagiul de cotizare:34 de ani din care 5 ani facultate și 6 luni stagiu militar
Alte date:
Intrebare:când ma pot pensiona

După împlinirea vârstei de 60 ani, atunci când vei avea 35 ani stagiu de cotizare contributiv și cei 5 ani de facultate să fie la cursuri de zi absolviți cu diplomă de stat/ licență.
Scris de: la pensie la data: 03/26/2025 4:48am
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 65 ani adica in data de 30 iulie 2036. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica dupa data de 22 iulie 2031. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani.. Conditie pe care o indepliniti daca va completati stagiul de cotizare contributiv cu 1 an. Completarea poate fi facuta prin continuarea activitatii sau prin cumpararea stagiului de cotizare prin contract de asigurare sociala incheiat cu Casa de pensii. Depasirea de 5 ani este asigurata de stagiile de cotizare asimilate pentru facultate, urmata la zi si absolvita cu diploma si stagiul militar.
Scris de: GicaH la data: 03/27/2025 6:18am
la pensie :
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 65 ani adica in data de 30 iulie 2036. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica dupa data de 22 iulie 2031. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani.. Conditie pe care o indepliniti daca va completati stagiul de cotizare contributiv cu 1 an. Completarea poate fi facuta prin continuarea activitatii sau prin cumpararea stagiului de cotizare prin contract de asigurare sociala incheiat cu Casa de pensii. Depasirea de 5 ani este asigurata de stagiile de cotizare asimilate pentru facultate, urmata la zi si absolvita cu diploma si stagiul militar.

Cred că s-a înțeles greșit, sau a scris domnul greșit.
Stagiul de cotizare contributiv acum, îl are doar de 28 ani și 6 luni, căci a scris că are 34 ani, din care 5 ani facultate și 6 luni armata.
Scris de: la pensie la data: 03/27/2025 8:31am
Aveti dreptatePentru realizarea conditiei de stagiu contributiv completarea este mai mare
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1