Subiect "pilonul II de pensii" Deschis de Alexandru la data: 03/27/2025 2:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pilonul II de pensii
Scris de: Alexandru la data: 03/27/2025 2:46am
In cazul trecerii de la PAP la PLV in baza art.56, se poate beneficia de banii din pilonul II de pensii, sau numai la atingerea varstei standard de pensionare, respectiv 65 ani?

Multumesc!
Re: pilonul II de pensii
Scris de: Narcisa la data: 03/27/2025 4:11am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Se poate beneficia de suma acumulata la Pilonul 2, atunci cand detineti decizie privind acordarea pensiei pentru limita de varsta sau de pensie invaliditate, indiferent de varsta.
Documentele necesare intrarii in posesia activului:
- cerere semnata prin care se solicita plata drepturilor cuvenite
- copie legalizata a deciziei privind acordarea PLV sau a unei categorii similare de pensie
- act de identitate valabil la data depunerii cererii de plata
- extras de cont care certifica IBAN-ul contului si calitatea participantului de titular al contului, in cazul in care se solicita plata in cont bancar.

Succes!
Scris de: Cazacu Ioan la data: 03/27/2025 6:41am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: daca se opteaza pentru plata sumei din Pilonul 2
in transe egale mai mici de 3000lei "scapam" de impozitul de 10%?
Scris de: GEORGE la data: 03/27/2025 10:04am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Aveti aici un link:
https://www.avocatnet.ro/articol_68715/Ce-reguli-se-aplică-la-inceput-de-2025-in-legătură-cu-pensiile-private.html
Scris de: GicaH la data: 03/27/2025 12:15pm
Cazacu Ioan :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: daca se opteaza pentru plata sumei din Pilonul 2
in transe egale mai mici de 3000lei "scapam" de impozitul de 10%?

Da, numai în acest caz nu vi se impozitează sumele primite de la Pilonul II.
Scris de: Narcisa la data: 03/27/2025 12:32pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Daca se opteaza pentru plata esalonata, nu se impoziteaza sumele pana la 3000 ron.
Daca doriti retragerea integrala, sa aveti in vedere faptul ca nu se impoziteaza intreaga suma detinuta la P2, ci doar castigul obtinut la depunerile personale.
Scris de: Gheorghiu Adrian la data: 03/27/2025 12:41pm
Narcisa :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Daca se opteaza pentru plata esalonata, nu se impoziteaza sumele pana la 3000 ron.
Daca doriti retragerea integrala, sa aveti in vedere faptul ca nu se impoziteaza intreaga suma detinuta la P2, ci doar castigul obtinut la depunerile personale.

pai aici e "spilul"...actualul SISTEM nu merita nici macar 0.01 lei impozite de platit...nea'Cazacule:sa te tina sanatos Dumnezeu sa papi toti banii(ai tai, culmea) fara sa le dai NIMIC,
Scris de: GEORGE la data: 03/29/2025 6:23am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:ATENTIE!
Suma impozabila este formata din suma esalonata lunar+pensia publica lunara, din care se scade plafonul neimpozabil (acum este 3.000 lei) si apoi se aplica impozitul de 10%
Scris de: Alexandru la data: 03/29/2025 7:52am
Fiecare pensie se impoziteaza separat, nu se impoziteaza ca suma. Una este platita de CNPP, iar celelalte de fondurile private de pensii.
Se impoziteaza doar ce depaseste plafonul lunar de impozitare pentru fiecare in parte.

In momentul de fata eu retrag din pilonul III (optional) si retragand lunar <3000lei nu se impoziteaza nimic, doar banca retine un comision de 4lei.
Scris de: GEORGE la data: 03/31/2025 9:21am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Alexandru> Imi cer scuze! Am gresit: fiecare pensie se impoziteaza separat!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1