Subiect "data pensionare limita de varsta" Deschis de mariana nadasan la data: 03/27/2025 6:13am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data pensionare limita de varsta
Scris de: mariana nadasan la data: 03/27/2025 6:13am
Gen:BARBAT
Data nasterii:NOIEMBRIE 1964
Stagiul de cotizare:34 ani si 6 luni
Alte date:are 4 ani si 11 luni lucrati in grupa a I a si 5 ani si 6 luni in grupa a IIa,
A facut facultatea la zi.
Intrebare:1.Cand se poate pensiona, indiferent de tipul de pensionare

Va multumesc:
Re: data pensionare limita de varsta
Scris de: GicaH la data: 03/27/2025 6:26am
mariana nadasan :
Gen:BARBAT
Data nasterii:NOIEMBRIE 1964
Stagiul de cotizare:34 ani si 6 luni
Alte date:are 4 ani si 11 luni lucrati in grupa a I a si 5 ani si 6 luni in grupa a IIa,
A facut facultatea la zi.
Intrebare:1.Cand se poate pensiona, indiferent de tipul de pensionare

Va multumesc:

Limită de vârstă la 65 ani, deci în noiembrie 2029, fara reduceri.
Pentru grupe de muncă primește: 2 ani pentru grupa I și 2 ani pentru grupa a doua, reducerea vârstei standard de pensionare la limită de vârstă după completarea stagiului complet de cotizare contributiv de 35 ani cu diferența de 6 luni.
Primește un stagiu de cotizare suplimentar necontributiv pentru grupe de muncă de 3 ani și 6 luni.
Re: data pensionare limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 03/27/2025 9:55am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 are urmatoarele drepturi la pensie :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 65 ani, adica in luna noiembrie 2029. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizeze stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indeplineste.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 4 ani pentru stagiile de cotizare lucrate in grupele I si II de munca, adica in in luna noiembrie 2028. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizeze stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani.
- Pensie anticipata, diminuata. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizeze stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani. Conditie de stagiu pe care nu o indeplineste.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1