Subiect "Cand ma voi putea pensiona" Deschis de MOROSANU CIPRIAN la data: 03/31/2025 6:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cand ma voi putea pensiona
Scris de: MOROSANU CIPRIAN la data: 03/31/2025 6:57am
Gen:MASCULIN
Data nasterii:08.12.1971
Stagiul de cotizare:lA DATA DE 31.03.2025 32 ANI8 LUNI SI 13 ZILE. CONTRACTUL DE MUNCA SE DERULERAZA IN CONTINUARE
Alte date:aRMATA 1 AN SI 6 LUNI
Intrebare:CARE SUNT VARIANTELE DE PENSIONARE avand in vedere continuarea contactului de munca(lucrez in domeniul distributiei apei intr-un municipiu)
Voi putea beneficia de pensionare la 6o ani(cand voi avea un stagiu de cotizare cu tot cu armata de 41 ani si 3 luni)?
Re: Cand ma voi putea pensiona
Scris de: la pensie la data: 03/31/2025 9:02am
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 65 ani, adica in data de 08 decembrie 2036. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica dupa data de 08 decembrie 2031. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani. La calculul depasirii se ia in calcul stagiu de cotizare contributiv si perioada stagiului militar ca stagiu de cotizare asimilat.
- Pensie anticipata, diminuata, dupa data de 08 decembrie 2031. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani. La calculul acestui stagiu de cotizare contributiv nu se ia in calcul perioada stagiului militar.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1