Subiect "Intrebare" Deschis de Mirela la data: 04/03/2025 11:53pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Intrebare
Scris de: Mirela la data: 04/03/2025 11:53pm
Gen:f
Data nasterii:24.11.1968
Stagiul de cotizare:37,8
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua
Acum ceva vreme,ați răspuns unei doamne,referitor la creșterea etapizata a vârstei de pensionare a femeilor,în urma celor citite prin presa,cum ca ar creste brusc pana în 2030 în loc de 2035,ba ca ar fi eroare de exprimare,ba eroare de interpretare.
Se pare ca nu e nici o eroare.d.baciu Daniel zice clar ca modificarea se face brusc,se modifica cu 5 ani mai devreme,decât era prevazut inițial.
Și mai zice: citez,aceasta perioada de cinci ani,nu se cumulează cu nici o alta reducere!
Ce vrea sa zică cu asta ?
Va mulțumesc!
Re: Intrebare
Scris de: GicaH la data: 04/04/2025 4:54am
Mirela :
Gen:f
Data nasterii:24.11.1968
Stagiul de cotizare:37,8
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua
Acum ceva vreme,ați răspuns unei doamne,referitor la creșterea etapizata a vârstei de pensionare a femeilor,în urma celor citite prin presa,cum ca ar creste brusc pana în 2030 în loc de 2035,ba ca ar fi eroare de exprimare,ba eroare de interpretare.
Se pare ca nu e nici o eroare.d.baciu Daniel zice clar ca modificarea se face brusc,se modifica cu 5 ani mai devreme,decât era prevazut inițial.
Și mai zice: citez,aceasta perioada de cinci ani,nu se cumulează cu nici o alta reducere!
Ce vrea sa zică cu asta ?
Va mulțumesc!

Eu cred că ați auzit ceva, de la altcineva, sau interpretați greșit.
Spuneți unde și când a spus asta.
Eu știu sigur că până acum nu s-a modificat nimic în legea pensiilor 360/2023, doar s-a prorogat indexarea.
Scris de: la pensie la data: 04/04/2025 8:31am
Din pacate este o eroare de interpretare din partea dv, care faceti confuzie intre "varsta standard de pensionare" si "reducerea varstei standard de pensionare"
Conform art 3 din legea pensiilor 360/2023 varsta standard de pensionare este varsta stabilita de aceasta lege, pentru barbati si femei in raport cu anul si luna nasterii, prevazuta in anexa 5, de la care acestia pot obtine pensie pentru limita de varsta, in conditiile legii, precum si varsta din care opereaza reducerile prevazute de lege
In raspunsul dat de noi acelei doamne la aceasta ne refeream si daca accesati anexa 5 la legea pensiilor 360/2023 veti vedea ca varsta standard de pensionare creste etapizat, pentru femeile nascute intre ianuarie 1967 si ianuarie 1970, de la 63 ani la 65 ani
Din citatul dat de dv rezulta ca domnul Baciu s-a referit la reducerea varstei de pensionare cu 5 ani conform art 56 si 57 din legea pensiilor 360/2023.
Scris de: Mirela la data: 04/04/2025 8:51am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua
Am citit articolul,publicat de romaniatv.net ,din data de 18.03.2025,unde se afirma ca d.Baciu a declarat acest lucru.
Scris de: la pensie la data: 04/04/2025 10:22am
Consideram situatia lamurita fara a insista cine a facut confuzia.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1