Subiect "Pensionare" Deschis de Ina la data: 05/17/2025 3:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensionare
Scris de: Ina la data: 05/17/2025 3:26am
Gen:F
Data nasterii:26.06.1965
Stagiul de cotizare:34 ani si 2 luni
Alte date: Facultate 5 ani
Intrebare: Buna ziua! Din cei 34 ani, 6 ani au fost lucrati in grupa a doua. Pe decizia de pensie anticipata partial in care sunt acum, este trecut un "stagiu total de cotizare realizat" de 35 ani si 10 luni. In 12 septembrie 2024 am depus o cerere de trecere la pensie de limita de varsta la care nu am primit nici un raspuns pana acum. Nu stiu daca am depus cererea buna sau nu. Va rog sa imi spuneti daca pe noua lege ma incadrez la pensie anticipata sau pentru limita de varsta? Multumesc
Re: Pensionare
Scris de: GicaH la data: 05/18/2025 7:40am
Ina :
Gen:F
Data nasterii:26.06.1965
Stagiul de cotizare:34 ani si 2 luni
Alte date: Facultate 5 ani
Intrebare: Buna ziua! Din cei 34 ani, 6 ani au fost lucrati in grupa a doua. Pe decizia de pensie anticipata partial in care sunt acum, este trecut un "stagiu total de cotizare realizat" de 35 ani si 10 luni. In 12 septembrie 2024 am depus o cerere de trecere la pensie de limita de varsta la care nu am primit nici un raspuns pana acum. Nu stiu daca am depus cererea buna sau nu. Va rog sa imi spuneti daca pe noua lege ma incadrez la pensie anticipata sau pentru limita de varsta? Multumesc

Vă încadrați la pensie limita de vârstă conform art. 56 din noua lege a pensiilor, având minim stagiul complet de cotizare contributiv depășit cu minim 5 ani care pot fi contributivi, asimilați(studii superioare la zi), stagii suplimentare pentru grupe( aveți 1 an și 6 luni).
Re: Pensionare
Scris de: la pensie la data: 05/19/2025 9:24am
Raspunsul domnului Gica este corect considerand ca aveti indeplinita conditia de stagiu de cotizare contributiv de 34 ani si 2 luni, depasit cu stagiu de cotizare asimilat pentru facultate urmata la zi, absolvita cu diploma si stagiu suplimentar de 1 an si 6 luni pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa II de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1