Subiect "Grupa munca" Deschis de Doru la data: 05/22/2025 1:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Grupa munca
Scris de: Doru la data: 05/22/2025 1:59am
Gen:m
Data nasterii:1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Bună ziua.In urma procesului cu casa de pensii hotărârea tribunalului spune asa:Obliga pârâta ca punctajullunar pt perioada 1992 pana la 2009 sa fie majorat cu 50% conform art 100 lit b lin legea 263 .Întrebarea este dacă CP este obligata sa mărească numărul total de puncte obținut în perioada respectiva cu 50%.cel care se inmultestr cu VPR.Intreb pt ca am văzut o decizie a CP într o situație identica în care emis o decizie luna aceasta în care valoarea pensiei era marita dar fără modificarea nr total de puncte. Mulțumesc.
Re: Grupa munca
Scris de: GicaH la data: 05/22/2025 6:41am
Doru :
Gen:m
Data nasterii:1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Bună ziua.In urma procesului cu casa de pensii hotărârea tribunalului spune asa:Obliga pârâta ca punctajullunar pt perioada 1992 pana la 2009 sa fie majorat cu 50% conform art 100 lit b lin legea 263 .Întrebarea este dacă CP este obligata sa mărească numărul total de puncte obținut în perioada respectiva cu 50%.cel care se inmultestr cu VPR.Intreb pt ca am văzut o decizie a CP într o situație identica în care emis o decizie luna aceasta în care valoarea pensiei era marita dar fără modificarea nr total de puncte. Mulțumesc.

Logicvsu legal, așa trebuie sa procedeze, prima etapa conform legii 263/2010 majorând punctele obține cu 50% cu punerea în plată conform hotărârii judecătorești, apoi alta decizie conform legii 360, înmulțind noul total de puncte obținute cu VPR cu punerea în plată din 1 septembrie 2024
Scris de: Doru la data: 05/22/2025 7:02am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Întrebare. AICI E PROBLEMA.Decizia pt ca au fost doua în ultima pe legea 360 apare nr de puncte neschimbat punctajul anual același dar suma pensiei recalculata .
Scris de: la pensie la data: 05/22/2025 9:00am
Regretam ca nu va putem da un raspuns deoarece datele sunt neclare, dv va referiti la doua situatii fara a mentiona nicio data cand au fost emise aceste decizii precum si evolutia numarului de puncte, inainte si dupa decizii.
Scris de: Doru la data: 05/22/2025 9:15am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Deciziile au fost emise pe data de 12 și 14 mai 2025 în urma procesului deschis în data de 02 04 2024 cu CP în bazNra legilor 74 și 197. Nr de puncte a fost același în ambele decizii dar în ultima decizie suma de plata a fost marita dar nu și nr total de puncte.
Scris de: GicaH la data: 05/22/2025 10:02am
Doru :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Deciziile au fost emise pe data de 12 și 14 mai 2025 în urma procesului deschis în data de 02 04 2024 cu CP în bazNra legilor 74 și 197. Nr de puncte a fost același în ambele decizii dar în ultima decizie suma de plata a fost marita dar nu și nr total de puncte.

Dacă este așa, ar trebui să contactați prin audiență CJP sau in scris prin posta sau email, pentru a vă înscrie și numărul de puncte calculat corect și corespunzător sumei de plată înscrise.
Sunt obligați să o facă fiind o eroare.
Scris de: Doru la data: 05/22/2025 10:13am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc.
Scris de: la pensie la data: 05/23/2025 1:41am
Opinia mea este ca inainte sa contestati, sa verificati daca valoarea pensiei la cele doua decizii este calculata prin inmultirea numarului de puncte cu VPR 81 lei.
Daca in ultima decizie calculul este corect cred ca nu mai este necesara contestarea.
Scris de: GicaH la data: 05/23/2025 3:09am
la pensie :
Opinia mea este ca inainte sa contestati, sa verificati daca valoarea pensiei la cele doua decizii este calculata prin inmultirea numarului de puncte cu VPR 81 lei.
Daca in ultima decizie calculul este corect cred ca nu mai este necesara contestarea.

Da, aveți dreptate, posibil că mărirea cuantumului pensiei să vină de la înmulțirea cu VPR, a doua decizie fiind emisă pe noua lege, prima fiind pe legea 263 care avea un formula de calcul punctajul mediu și eventual indicele de corecție.
Este o problemă pentru mulți că nu știu să citească decizia de pensionare, astfel încât să știe când și pe ce lege este emisă.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1