Subiect "Calcul pensie" Deschis de Nicolae GANOVICI la data: 05/26/2025 9:19am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie
Scris de: Nicolae GANOVICI la data: 05/26/2025 9:19am
Gen: Masculin
Data nasterii: 11/10/1962
Stagiul de cotizare: 38 ani
Alte date: ---
Intrebare: Am 62 ani, am lucrat cu Carte de munca din 1987 si pana in prezent. Angajatorul din perioada 1987-1995, nu aloca resurse pentru eliberarea adeverintelor, are cereri nerezolvate inca din 2024. Pentru aceasta perioada am inregistrari corecte in Carnetul de munca. Pot depune dosarul la Casa de Pensii fara adeverinta pentru aceasta perioada ? Mai sunt eligibil pt iesirea la pensie anticipata ? Pot depune ulterior adeverinta lipsa in vederea recalcularii pensiei si pt aceasta perioada ? Multumesc pt raspuns.
Re: Calcul pensie
Scris de: GicaH la data: 05/26/2025 10:30am
Nicolae GANOVICI :
Gen: Masculin
Data nasterii: 11/10/1962
Stagiul de cotizare: 38 ani
Alte date: ---
Intrebare: Am 62 ani, am lucrat cu Carte de munca din 1987 si pana in prezent. Angajatorul din perioada 1987-1995, nu aloca resurse pentru eliberarea adeverintelor, are cereri nerezolvate inca din 2024. Pentru aceasta perioada am inregistrari corecte in Carnetul de munca. Pot depune dosarul la Casa de Pensii fara adeverinta pentru aceasta perioada ? Mai sunt eligibil pt iesirea la pensie anticipata ? Pot depune ulterior adeverinta lipsa in vederea recalcularii pensiei si pt aceasta perioada ? Multumesc pt raspuns.

Da, puteți depune dosarul pentru pensie anticipata cu diminuare, dacă din cei 38 ani stagiu de cotizare, aveți minim 35 ani stagiu de cotizare contributiv (efectiv lucrați, cumpărați, șomaj după 01.04.2001), în care nu se includ stagiile asimilate(stagiu militar).
Adeverințe pentru stagii nevalorificate sau sporuri neincluse se pot depune oricând după depunerea dosarului de pensionare sau chiar după primirea deciziei.
Re: Calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 05/27/2025 2:26am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1