Subiect "data depunere dosar pensie" Deschis de luciana la data: 05/27/2025 7:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data depunere dosar pensie
Scris de: luciana la data: 05/27/2025 7:52am
Gen:F
Data nasterii:24.06.1963
Stagiul de cotizare:realizat 34 ani si 2 luni
Alte date:5 ani facultate la zi si un copil
Intrebare:Incepand cu ce data poate depune cerere pentru pensionarea la limita de varsta conform art 51 din lega pensiilor?
Re: data depunere dosar pensie
Scris de: la pensie la data: 05/27/2025 8:40am
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 are dreptul la urmatoarele drepturi la pensie pentru limita de varsta:
Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 62 ani si 5 luni, adica in data de 24 noiembrie 2025. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizeze stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indeplineste.
2. Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 6 luni conform art 51 din legea pensiilor 360/2023 adica in data de 24 mai 2025. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizeze stagiul complet de cotizare contributiv de 33 ani si 2 luni. Conditie de stagiu pe care presupunem ca o indeplineste, avand in vedere ca daca a beneficiat de concediu pentru crestere copil in perioada 01 aprilie 2001 - 01 ianuarie 2006 aceasta perioada nu este considerata stagiu de cotizare contributiv
3. Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu pana la 5 ani conform art 56 din legea pensiilor 360/2023. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizeze stagiul complet de cotizare contributiv de 33 ani si 2 luni depasit cu 5 ani. Conditie de stagiu pe care presupunem ca o indeplineste avand in vedere observatia de la punctul 2 iar depasirea de 5 ani este realizata prin stagiul de cotizare asimilat pentru perioada facultatii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1