Subiect "Data depunere dosar" Deschis de Dana la data: 06/17/2025 8:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Data depunere dosar
Scris de: Dana la data: 06/17/2025 8:48am
Gen:F
Data nasterii:25.06.1967
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:18.09.1986-1.10.1987 angajat grupa II de munca 100% program de 4 ore
1987-1991 - 4 ani facultate cursuri de zi
1.08.1991-31.03.2001 angajat grupa II de munca 100%
Am adeverinte din care rezulta anii de grupa II de munca in procent de 100%.
1.04.2001 - prezent angajat
1 copil
Fara concediu crestere copil, fara somaj, probabil cu vreo 4 luni de concediu medical adunate in diverse perioade.
Intrebare:Care sunt posibilitatile de depunere dosar pentru pensie?
Re: Data depunere dosar
Scris de: la pensie la data: 06/17/2025 12:13pm
Recapitulare.
Conform datelor prezentate de dv aveti urmatoarele date :
- Stagiu de cotizare contributiv 34 ani 4 luni si 22 zile din care 6 luni si 6 zile inainte de facultate avand in vedere ca ati lucrat cu jumatate de norma
- Stagiu de cotizare lucrat in grupa II de munca 9 ani intregi, dupa facultate. Perioada lucrata in conditii de grupa II de munca inainte de facultate nu este recunoscuta ca stagiu de cotizare lucrat in grupa II de munca deoarece a fost lucrat in proportie de 50 % din programul normal de lucru si ordinul 50/1990 stabileste ca pentru a fi recunoscut trebuie lucrat in proportie minima de 70 %.
- Stagiu de cotizare asimilat pentru perioada facultatii in perioada 01 octombrie 1987 - 01 august 1991 adica 3 ani si 10 luni

Conform prevederilor legii pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie pentru limita de varsta :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 63 ani si 2 luni, adica in data de 25 august 2030. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani si 6 luni (3 ani pentru stagiul de cotizare de 9 ani intregi lucrat in grupa II de munca si 6 luni pentru nasterea si cresterea unui copil), adica in data de 25 februarie 2027. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani, conditie pe care nu o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu pana la 5 ani, conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica dupa data de 25 august 2025. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani.
Dv nu indepliniti conditia de stagiu complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani asa cum am explicat anterior
Depasirea stagiului complet de cotizare contributiv o realizati deoarece la aceasta se ia in calcul stagiul suplimentar de 2 ani si 3 luni pe care il primiti pentru stagiul de cotizare de 9 ani lucrat in grupa II de munca si perioada facultatii de 3 ani si 10 luni.
Scris de: Dana la data: 06/18/2025 1:38am
Dana :
Dana :
la pensie :
Recapitulare.
- Stagiu de cotizare contributiv 34 ani 4 luni si 22 zile din care 6 luni si 6 zile inainte de facultate avand in vedere ca ati lucrat cu jumatate de norma
- Stagiu de cotizare lucrat in grupa II de munca 9 ani intregi, dupa facultate. Perioada lucrata in conditii de grupa II de munca inainte de facultate nu este recunoscuta ca stagiu de cotizare lucrat in grupa II de munca deoarece a fost lucrat in proportie de 50 % din programul normal de lucru si ordinul 50/1990 stabileste ca pentru a fi recunoscut trebuie lucrat in proportie minima de 70 %.
- Stagiu de cotizare asimilat pentru perioada facultatii in perioada 01 octombrie 1987 - 01 august 1991 adica 3 ani si 10 luni

Conform prevederilor legii pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie pentru limita de varsta :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 63 ani si 2 luni, adica in data de 25 august 2030. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani si 6 luni (3 ani pentru stagiul de cotizare de 9 ani intregi lucrat in grupa II de munca si 6 luni pentru nasterea si cresterea unui copil), adica in data de 25 februarie 2027. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani, conditie pe care nu o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu pana la 5 ani, conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica dupa data de 25 august 2025. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani.
Dv nu indepliniti conditia de stagiu complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani asa cum am explicat anterior
Depasirea stagiului complet de cotizare contributiv o realizati deoarece la aceasta se ia in calcul stagiul suplimentar de 2 ani si 3 luni pe care il primiti pentru stagiul de cotizare de 9 ani lucrat in grupa II de munca si perioada facultatii de 3 ani si 10 luni.
Scris de: Dana la data: 06/18/2025 1:44am
la pensie :
Recapitulare.

" Multumesc din suflet pentru raspuns, si revin cu o completare.
Nici in cartea de munca, nici in adeverinta eliberata de catre angajator nu este specificat programul de 4 ore.
In cartea de munca este specificat un salariu brut de 1867 lei in perioada lucrata intre 1986-1987. Eu stiu insa sigur ca aveam program de 4 ore.
In aceasta situatie, de unde pot aduce dovada ca am lucrat cu program de 4 ore?
Inca o data va multumesc din suflet pentru raspunsul complet, clar si foarte bine argumentat.
Scris de: Dana la data: 06/18/2025 8:10am
la pensie :
Opinia noastra este ca daca in actele depuse la dosar (carnet de munca si adeverinta pentru stagiu de cotizare lucrat in grupa de munca) nu este specificat programul de 4 ore sa nu insistati cu acte suplimentare.Daca acest program redus se datoreaza perioadei de ingrijire copil se se socoteste ca program complet.

Ca urmare a ultimilor completari raspunsul nostru anterior se modifica astfel :
- Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani si 10 luni (3 ani si 4 luni pentru stagiul de cotizare de 10 ani intregi lucrat in grupa II de munca si 6 luni pentru nasterea si cresterea unui copil), adica in data de 25 octombrie 2026. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani, conditie pe care o indepliniti daca mai lucrati dupa luna iulie 2025 o perioada egala cu perioada concediilor medicale avute dupa data de 01 aprilie 2001..
- Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu pana la 5 ani, conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica dupa data de 25 august 2025. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani.
Dv nu indepliniti conditia de stagiu complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani insa asa cum am explicat anterior o indepliniti daca mai lucrati dupa luna iulie 2025 o perioada egala cu perioada concediilor medicale avute dupa data de 01 aprilie 2001..
Depasirea stagiului complet de cotizare contributiv o realizati deoarece la aceasta se ia in calcul stagiul suplimentar de 2 ani si 6 luni pe care il primiti pentru stagiul de cotizare de 10 ani lucrat in grupa II de munca si perioada facultatii de 3 ani si 10 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1