Subiect "Trecerea de la PAP la PLV" Deschis de GEORGE la data: 07/08/2025 12:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Trecerea de la PAP la PLV
Scris de: GEORGE la data: 07/08/2025 12:23am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna dimineata!

In situatia in care are loc trecerea de la Pensia anticipata partiala (calculata conform Legii 263/2010, in 20-sep-2021) la pensia pentru limita de varsta, incepand cu data de 01-sep-2024, daca am mai lucrat 3 luni in anul 2021 (pana la punerea in plata a deciziei de pensionare), atunci calculul lunar al numarului de puncte pentru cele 3 luni se face folosind salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asiurarilor sociale de stat din 2021 (asa cum scrie in Legea 360/2023) sau la salariul mediu brut pe economie din luna respectiva , conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica (asa cum era prevazut in Legea 263/2010)?
Va intreb, deoarece am primit decizia de trecere de la PAP la PLV (conform art. 56 din Legea 360/2023) si nu reusesc sa reconstitui numarul de puncte din decizie, dupa adaugarea numarului de puncte pentru perioadele din facultate (3 ani 11 luni 18 zile), armata (9 luni) si din cele 3 luni mentionate anterior.

De asemenea, va mai intreb: la aceasta procedura de trecere de la PAP la PLV se reface calculul punctelor din toata perioada de stagiu sau se adauga, la punctele deja existente, numai punctele din perioadele asimilate si din cele 3 perioade lucrate dupa emiterea deciziei initiale de PAP?
Multrumesc!
Re: Trecerea de la PAP la PLV
Scris de: Cazacu Ioan la data: 07/08/2025 12:57am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Cereti Buletin de calcul.
Se poate si pe email...fara deplasare fizica!
Scris de: GEORGE la data: 07/08/2025 1:12am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buletinul de calcul emis de Casa de Pensii (cod versiune V1/CNPP/01.09.2024)si atasat la decizie, nu contine numarul de puncte pe luni, ci este pe total.
La pct. D Puncte realizate, defalcarea punctelor este per total perioada, cu subpunctele:
I. In sistemul public de pensii (cu inca 4 subpuncte)
2. Pensie suplimentara
3. Puncte suplimentare pentru grupe/conditii de munca
4. Puncte suplimentare pentru stagiul in conditii de handicap/ deficienta vizuala grava
II. In siatemul militar
III. Puncte stabilitate

Atat! Nu ma ajuta!
Scris de: GicaH la data: 07/08/2025 2:55am
GEORGE :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buletinul de calcul emis de Casa de Pensii (cod versiune V1/CNPP/01.09.2024)si atasat la decizie, nu contine numarul de puncte pe luni, ci este pe total.
La pct. D Puncte realizate, defalcarea punctelor este per total perioada, cu subpunctele:
I. In sistemul public de pensii (cu inca 4 subpuncte)
2. Pensie suplimentara
3. Puncte suplimentare pentru grupe/conditii de munca
4. Puncte suplimentare pentru stagiul in conditii de handicap/ deficienta vizuala grava
II. In siatemul militar
III. Puncte stabilitate

Atat! Nu ma ajuta!

Cred că nu ați înțeles bine
, buletinul de calcul înseamnă toate anexele și documentele care au stat la baza calculului pensiei, sunt mai multe file, printre care Stagii de cotizare luate în calcul, Punctaje anuale, Punctaje lunare, Salarii medii brute care au stat la baza calculului pensiei, etc... Toată lumea face confuzie între actele trimise la pensionare de CJP și actele care stau la baza calculului pensiei, unde poți vedea tot.
Cu privire la salariul mediu brut luat un calcul , ceea ce ați spus dumneavoastră este valabil pentru deciziile de pensionare după 1 septembrie 2024 doar cu salariile medii brute începând cu acea dată, nu și din urmă.
Scris de: la pensie la data: 07/08/2025 3:40am
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 calculul punctajelor lunare se face astfel :
- Pentru perioadele anterioare datei intrarii in vigoare a acestei legi, adica inainte de 01 septembrie 2024, punctajul lunar se calculeaza prin raportarea veniturilor la castigul salarial mediu brut sau net comunicat de Institutul National de Statistica conform art 142 alin (1) din lege. Adica la fel ca prevederile legii pensiilor 263/2010
- Pentru perioadele dupa data de intrare in vigoare a acestei legi, adica dupa data de 01 septembrie 2024, punctajul lunar se calculeaza prin raportarea veniturilor la castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat din anul respectiv.
Deci in cazul dv venitul realizat in cele trei luni dupa data depunerii dosarului de pensie anticipata partiala se raporteaza la castigul salarial mediu brut comunicat de Institutul National de Statistica din lunile respective.
In art 60 din noua lege a pensiilor se prevede ca veniturile realizate in perioada suspendarii pensiei anticipate se iau in calcul la trecerea de la pensie anticipata la pensie pentru limita de varsta.
Domnul Cazacu are dreptate daca cereti buletinul de calcul pentru pensia pentru limita de varsta vi se trimite un tabel cu sumele intrate in calcul.
In cazul dv punctajul anual al pensiei pentru limita de varsta se constituie din :
1- Punctajul anual din decizia anticipata partiala
2- Punctajele anuale pentru stagiile de cotizare asimilate pe perioada facultatii si a stagiului militar
3- Punctajul anual pe perioada celor trei luni lucrate dupa depunerea dosarului de pensie anticipata partiala.
4- Puncte de stabilitate
Pentru punctele de la punctul 3 vi le putem calcula noi daca precizati perioada sub forma "de la data de zi/luna/an la data de zi/luna/an" si sumele castigate in fiecare luna
Scris de: GEORGE la data: 07/08/2025 10:19am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va multumesc: dl. Cazacu, dl. Gica si site Lapensie.com!
Astazi , am fost la ghiseu si am cerut,in scris, aceste date si sa verifice calculele, deoarece eu consider ca sunt omisiuni.

Astept raspunsul in termenul legal!

Inca odata va multumesc pentru suportul dvs!
Scris de: GEORGE la data: 07/09/2025 8:20am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Pentru "Lapensie.com": va rog, refaceti si voi calculele si postati!

Pentru "Facultate" sunt 3 ani 11 luni si 18 zile si eu am calulat astfel: =(3*0.25+0.25/12*11+0.25/365*18)= 0.99167 pct

Pentru " Armata" sunt 9 luni si eu am calculat astfel: = (0.25/12*9)=0.18750

Veniturile pentru cele 3 luni sunt:
-Aug= 8.060 lei (conditii normale) si
2.149 lei (concediu medical)
-Sep= 8.727 lei (conditii normale)
-Oct=11.454 lei (conditii normale)

Multumesc!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1