Subiect "trecere la pensie pentru limita de varsya" Deschis de Liliana Sutiman la data: 07/20/2025 7:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
trecere la pensie pentru limita de varsya
Scris de: Liliana Sutiman la data: 07/20/2025 7:29am
Gen: F
Data nasterii: 6 mai 1964
Stagiul de cotizare: 34 ani și 3 luni
Alte date: Am 27 ani și 6 luni în condiții normale
5 ani și 4 luni în grupa II
Am născut și crescut 2 copii până la 16 ani
Sunt la pensie anticipată din data de 27.01.2022
Intrebare:Vă rog să îmi spuneți când pot ieși la pensie pentru limita de vârstă, deoarece mi-a fost respinsă cererea de trecere la PLV.
Re: trecere la pensie pentru limita de varsya
Scris de: GicaH la data: 07/20/2025 11:51am
Liliana Sutiman :
Gen: F
Data nasterii: 6 mai 1964
Stagiul de cotizare: 34 ani și 3 luni
Alte date: Am 27 ani și 6 luni în condiții normale
5 ani și 4 luni în grupa II
Am născut și crescut 2 copii până la 16 ani
Sunt la pensie anticipată din data de 27.01.2022
Intrebare:Vă rog să îmi spuneți când pot ieși la pensie pentru limita de vârstă, deoarece mi-a fost respinsă cererea de trecere la PLV.

Pensie limită de vârstă fără reduceri după 6 ianuarie 2027.
Pentru cei doi copii primiți 1 an de reducere a vârstei standard de pensionare la limită de vârstă, deci în ianuarie 2026 puteți depune cererea, cu documentele cerute pentru reducerea vârstei standard de pensionare pentru copii.
Re: trecere la pensie pentru limita de varsya
Scris de: la pensie la data: 07/21/2025 12:27pm
Din pacate trebuie sa va precizam ca nu indepliniti conditia de stagiu de cotizare contributiv pentru trecerea de la pensia anticipata la pensie pentru limita de varsta.
La obtinerea pensiei anticipate partiale, diminuate, conform vechii legi a pensiilor 267/2010 ati indeplinit conditia de stagiu complet de cotizare de 33 ani si 8 luni pentrucs s-a luat in calcul stagiu de cotizare lucrat de 32 ani si 10 luni lucrat si stagiul suplimentar de cotizare de 1 an si 3 luni pentru stagiul de cotizare de 5 ani lucrat in grupa II de munca.
In prezent noua lege a pensiilor acorda o reducere a varstei de pensionare cu 2 ani si 8 luni (1 an si 8 luni pentru stagiul de cotizare de 5 ani lucrat in grupa II si 1 an pentru nasterea si cresterea a doi copii) conform careea ati avea dreptul sa treceti la pensie pentru limita de varsta, insa conditioneaza aceasta reducere de realizarea stagiului complet de cotizare contributiv (adica lucrat) de 33 ani si 8 luni. Dv aveti lucrati numai 32 ani si 10 luni pentruca stagiul de cotizare suplimentar de 1 an si 3 luni este necontributiv,
In acest caz aveti doua posibilitati de trecere de la pensie pentru limita de varsta :
- La varsta standard de pensionare de 62 ani si 8 luni adica in data de 06 ianuarie 2027 pentruca atunci conditia de stagiu contributiv este de 15 ani
- La data in care va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare contributiv (lucrat) de 33 ani si 8 luni. Completarea se poate face numai lucrand pe o perioada de 10 luni in care pensia anticipata se suspenda.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1