Subiect "Cumparare luni" Deschis de Bujor Simona la data: 07/26/2025 2:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cumparare luni
Scris de: Bujor Simona la data: 07/26/2025 2:32am
Gen: F
Data nasterii: 6.06.1967
Stagiul de cotizare: 38 ani si 8 luni
Alte date:
Intrebare: Pot sa cumpar prin contract cu Casa de pensii cele 16 luni de care mai am nevoie pentru a putea iesi la pensie la limita de varsta conf Art 56? Multumesc
Re: Cumparare luni
Scris de: GicaH la data: 07/26/2025 4:46am
Bujor Simona :
Gen: F
Data nasterii: 6.06.1967
Stagiul de cotizare: 38 ani si 8 luni
Alte date:
Intrebare: Pot sa cumpar prin contract cu Casa de pensii cele 16 luni de care mai am nevoie pentru a putea iesi la pensie la limita de varsta conf Art 56? Multumesc

Da, dar trebuie să vă calculați bine stagiile de cotizare, căci veți fi la limita, iar chiar și o zi în minus poate să vă conducă la respingerea dosarului.
Scris de: Bujor Simona la data: 07/26/2025 5:17am
Multumesc pentru raspunsul dvs prompt. Sper ca am facut calculul corect. Am pe cartea de munca de la 21.04.1986 pana la data de 1 aprilie 2001, 14 ani 11 luni si 10 zile si in contul deschis la cnpp am 23 ani, 8 luni si 8 zile la data de 30 iunie 2025 din care 2 luni si 7 zile prestatii sociale. Total 38 ani 7 luni si 18 zile, dar am lucrat si luna iulie si inca lucrez.
Pe formularul de cumparare vechime am vazut ca trebuie sa mentionezi exact lunile pe care doresti sa le cumperi. In afara de lunile pe care le stiu in care nu am avut stagiu de cotizare, pot sa cumpar cateva luni intre 6 iunie 1985 (data la care am implinit 18 ani) si 21 aprilie 1986 (data la care m-am angajat)? Inca o data va multumesc pentru raspunsuri. O zi buna
Scris de: GicaH la data: 07/26/2025 6:44am
Bujor Simona :
Multumesc pentru raspunsul dvs prompt. Sper ca am facut calculul corect. Am pe cartea de munca de la 21.04.1986 pana la data de 1 aprilie 2001, 14 ani 11 luni si 10 zile si in contul deschis la cnpp am 23 ani, 8 luni si 8 zile la data de 30 iunie 2025 din care 2 luni si 7 zile prestatii sociale. Total 38 ani 7 luni si 18 zile, dar am lucrat si luna iulie si inca lucrez.
Pe formularul de cumparare vechime am vazut ca trebuie sa mentionezi exact lunile pe care doresti sa le cumperi. In afara de lunile pe care le stiu in care nu am avut stagiu de cotizare, pot sa cumpar cateva luni intre 6 iunie 1985 (data la care am implinit 18 ani) si 21 aprilie 1986 (data la care m-am angajat)? Inca o data va multumesc pentru raspunsuri. O zi buna

Nu cred că puteți să cumpărați stagiu pentru perioada de dinaintea angajării.
Dar, întrebați funcționarii CJP.
Puteți să o faceți și telefonic sau pe email.
Scris de: Bujor Simona la data: 07/26/2025 7:23am
Va multumesc si va mai deranjez cu o singura intrebare. In perioada 1986-1991 am facut facultatea la seral. In fiecare an am avut aproximativ 1 luna de concediu fara plata in sesiune, dar aceste perioade nu sunt trecute in cartea de munca si nu apar nici pe site-ul cnpp la datele scanate din cartea de munca. Oare au aceste informatii cei de la casa de pensii?
Scris de: GicaH la data: 07/26/2025 7:36am
Bujor Simona :
Va multumesc si va mai deranjez cu o singura intrebare. In perioada 1986-1991 am facut facultatea la seral. In fiecare an am avut aproximativ 1 luna de concediu fara plata in sesiune, dar aceste perioade nu sunt trecute in cartea de munca si nu apar nici pe site-ul cnpp la datele scanate din cartea de munca. Oare au aceste informatii cei de la casa de pensii?

Eu am făcut la seral facultatea în perioada 1982÷1988, dar m-am transferat imediat la alta firma pe post de inginer, și angajatorul de la care am plecat mi-a scris in carnetul de muncă că am beneficiat în cei 6 ani de studii de 93 zile concediu de studii, echivalentul CFS și mi s-au tăiat din stagiul ultimele 4 luni.
Dumneavoastră, dacă nu aveți în carnetul de muncă scris, nu vi se va tăia acea perioadă, nu au nici-o evidenta înainte de 2001 înafara carnetului de muncă.
Scris de: la pensie la data: 07/29/2025 9:32am
Raspunsurile date de domul Gica sunt corecte.
Puteti cumpara stagiu de cotizare pentru pensie pentru limita de varsta, in perioada anterioara, in intervalul varstei de 18 ani si data angajarii.
Credem ca nu se pune problema perioadei cumpate deoarece in intervalul mentionat aveti mai putin de 1 an iar dv va trebuie mai mult de 1 an, ci daca mai lucrati trebuie sa va puneti aceasta problema pentru data depunerii dosarului.
Sfatul nostru este ca la incheierea contractului de cumparare stagiu de cotizare sa rugati functionarul casei de pensii sa va faca un calcul corect al stagiului de cotizare dupa care va faceti dv calculele stagiului de cotizare cumparat si al datei de depunere a dosarului de pensie.
Scris de: Bujor Simona la data: 07/29/2025 10:04am
Multumesc pentru raspuns. Am vreo 6 luni neacoperite in perioada mai-octombrie 2014. Pe acestea as dori sa le cumpar prima data, eu oricum inca lucrez si apoi imi pot face un calcul mai apropiat de realitate. Ma interesa daca este posibil sa cumpar stagiu inainte de data primei angajari. Am trimis deja pe mail cererea completata pentru o luna, sa vad cum merg lucrurile, dar inca nu am primit-o semnata si inregistrata si nici contul in care pot face plata. Inca o data mii de multumiri.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1