Subiect "mica recalculare" Deschis de Petre la data: 08/21/2025 9:05am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
mica recalculare
Scris de: Petre la data: 08/21/2025 9:05am
Gen:M
Data nasterii:26.06.1965
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Greseala mica recalculare?
Buna ziua,
Am primit decizia cu mica recalculare si la motivare scrie asa:
"........VENITURIIE DIN LUNILE 06.2000 SI 11.2000 NU AU FOST
VALORIFICATE DEOARECE AU FOST CONSTATATE SUME FOARTE MARI IN CEEA CE PRICESTE ORE SUPLIMENTARE ( O6.2OOO ) SI LA RUBRTCA PRIME (06.2000 Sl 11.2000)"
Ce sa inteleg? Ca nu au fost luate in calcul cele 2 luni in totalitate? Daca este asa pierd aprox. 2 puncte pe anul 2000.
Care ar fi solutia pt. rezolvare? Nu as vrea sa aglomerez tribunalele.

Multumesc
Re: mica recalculare
Scris de: GicaH la data: 08/21/2025 10:24am
Petre :
Gen:M
Data nasterii:26.06.1965
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Greseala mica recalculare?
Buna ziua,
Am primit decizia cu mica recalculare si la motivare scrie asa:
"........VENITURIIE DIN LUNILE 06.2000 SI 11.2000 NU AU FOST
VALORIFICATE DEOARECE AU FOST CONSTATATE SUME FOARTE MARI IN CEEA CE PRICESTE ORE SUPLIMENTARE ( O6.2OOO ) SI LA RUBRTCA PRIME (06.2000 Sl 11.2000)"
Ce sa inteleg? Ca nu au fost luate in calcul cele 2 luni in totalitate? Daca este asa pierd aprox. 2 puncte pe anul 2000.
Care ar fi solutia pt. rezolvare? Nu as vrea sa aglomerez tribunalele.

Multumesc

Sunt doua soluții, să mergeți la CJP pentru lămuriri și/sau să verificați la angajator cu copia după adeverințe care este situația reală.
Oricum nu vi se scad decât orele suplimentare și/sau primele pentru cele două luni, care nu cred că reprezintă două puncte(cel mult 2:12=0,16666 puncte), având în vedere că punctele lunare rezultate in urma calculului se împart la 12, fiind o medie anuala.
Scris de: Petre la data: 08/21/2025 10:58am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Situatie este reala. Am copii si dupa statele de care s-a folosit firma care a facut adeverintele.
Explicatii pt. sume (care puteau fi verificate pe state de plata la ARHISERV):
- luna 06.2000 - am primit o prima pt. o inovatie in suma de 61200000 lei si orele suplimentare sunt pentru RK la utilajele din sectie ( se lucrau 12 ore luni - vineri si 8 ore sambata - duminica platite cu spor de 100%)
- luna 11.2000 - am primit o prima de 3500000 lei idem ca in luna iunie

PRADOXUL este ca in luna 11.2000 sunt luate in calcul orele suplimentare cu toate ca suma este mult mai mare ca in 06.2000 (dubla).
Scris de: Petre la data: 08/21/2025 10:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Se poate rezolva fara tribunal?
Multumesc
Scris de: GicaH la data: 08/21/2025 11:59am
Petre :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Se poate rezolva fara tribunal?
Multumesc

Cred că singura soluție este acțiunea în judecată.
Nu va costa nimic, dacă vă reprezentați singur, dar trebuie să vă încadrați în termenul legal de depunere a acțiunii.
Scris de: la pensie la data: 08/22/2025 2:13am
In perioada inainte de 01 aprilie 2001 angajatorul a platit CAS pentru intreg fondul de salarii si in calculul punctajului la mica recalculare si dupa opinia noastra angajatorul trebuia sa explice in adeverinta asa cum explicati dv ca sumele in cauza nu sunt gresite si ca suma primita pentru inovatie a fost platita din fondul de salarii.
Deci noi credem ca este ca mai intai sa mergeti la Casa de pensii sa motivati sumele si daca este necesar sa cereti angajatorului sa corecteze adeverinta.
Pentru noi si vizitatorii site-ului va rugam sa precizati daca ati iesit la pensie inainte de 01 septembrie 2024 si recalcularea pensiei dv face parte di asazisa "mica recalculare" sau calculul pensiei a fost facut conform noii legi a pensiilor in care a fost inclusa si adeverinta cu salariile brute anterioare datei de 01 aprilie 2001.
Scris de: Petre la data: 08/23/2025 3:58am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am iesit la pensie pe 27.12.2023.
Recalcularea pensiei face parte din asazisa "mica recalculare" (adeverinte depuse in august 2024).
Am obtinut adeverintele de la o firma de arhivare (Arhiserv) unde a ajuns arhiva COS Targoviste.
Sotia lucreaza de 25 in Resurse Umane si am avut grija ca in adeverinte sa se specifie ca s-a platit CAS si impozite pt. toate sumele inscrise in ele.
Si asa nu am ramas cu mare lucru din prime (era impozit foarte mare)
Am obtinut si o programare pt. audienta la director.
Nu stiu daca se poate corecta de casa de pensii (fara tribunal).
Scris de: Petre la data: 08/23/2025 4:08am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Extras din adeverinta:
"Va informam ca documentele care formeaza fondul arhivistic al COS TARGOVISTE SA (fost Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste); modul in care acesta a fost intocmit sunt in responsabilitatea creatorului fondului, SICAR ARCHISERV S.R.L. PLOIE$TI garantand doar integritatea fondului arhivistic de la momentul preluarii, in componenta, stadiul in care ne-a fost incredintat.

Pentru aceasta perioada societatea a calculat, retinut si virat cotele de CAS, inclusiv 2%, 3% si 5% pensie suplimentara in conformitate cu prevederile legale, respectiv Decretul nr.389/11.10.1972, Legea nr.49/1992, conform carora cota CAS a fast calculata la fondul de salarii brute realizate de angajatii societatii."
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1