Subiect "Rugaminte" Deschis de Mihaela Manole la data: 08/24/2025 10:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Rugaminte
Scris de: Mihaela Manole la data: 08/24/2025 10:55am
Gen:f
Data nasterii:20.11.1969
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:va fog mult sa ma ajutati,am 17 zile de co din 2024 neefectuat din mdin motive meficale,la fel se.ntampla si pe snul 2025,iar unitatearefuza sa mi.l plateasca,fiind propusa ptr.prnxionare invaliditate,ce pot sa fac si unde ma pot adresa,mentionez ca ssnt civil intr.o unitate militara,multumesc,astept raspunsuri concrete care ma pot ajuta
Re: Rugaminte
Scris de: GicaH la data: 08/24/2025 12:33pm
Mihaela Manole :
Gen:f
Data nasterii:20.11.1969
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:va fog mult sa ma ajutati,am 17 zile de co din 2024 neefectuat din mdin motive meficale,la fel se.ntampla si pe snul 2025,iar unitatearefuza sa mi.l plateasca,fiind propusa ptr.prnxionare invaliditate,ce pot sa fac si unde ma pot adresa,mentionez ca ssnt civil intr.o unitate militara,multumesc,astept raspunsuri concrete care ma pot ajuta

Eu zic că atunci când veți face lichidarea, angajatorul este obligat să vă calculeze și să vă dea contravaloarea zilelor de concediu de odihna neefectuate corespunzătoare lunilor lucrate, odată cu ultima chenzină.
Eu așa am pățit cu firmele de la care am plecat și nu am avut concediul de odihna efectuat.
Re: Rugaminte
Scris de: la pensie la data: 08/25/2025 3:24am
Dreptul la concediu de odihna este prevazut in legea 53/2003 Codul muncii astfel :
"Art 145 Alin (6)
Slariatul are dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care incapacitatea temporara de munca se mentine, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an, angajatorul fiind obligat sa acorde concediu de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.
Art 146
Alin (2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediu de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediu de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.
Alin (3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca".

Daca in continuare angajatorul refuza sa compenseze concediu de odihna neefectuat va sfatuim sa va adresati Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) de care apartine angajatorul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1