Subiect "Data la care ma pot pensiona" Deschis de Elena la data: 09/01/2025 3:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Data la care ma pot pensiona
Scris de: Elena la data: 09/01/2025 3:01am
Gen:F
Data nasterii:23.05.1967
Stagiul de cotizare:39 ani si 6 luni
Alte date:3ani si 8 luni grupa a doua si am nascut si crescut un copil pana la 16 ani
Intrebare:
Care este data la care pot iesi la pensie la limita de varsta?
Cu respect
Elena
Cu respect
Elena
Re: Data la care ma pot pensiona
Scris de: la pensie la data: 09/01/2025 8:01am
Conform actualei Legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie pentru limita de varsta:
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 63 ani si 2 luni, adica in data de 23 iulie 2030. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 1 an si 6 luni,(1 an pentru stagiul de cotizare de 3 ani intregi lucrat in grupa II de munca si 6 luni pentru nasterea si cresterea unui copil), adica in data 23 ianuarie 2029. Pentru aceasta trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani, conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani, conform art 56 din legea pensiilor 360/2023 adica atunci cand aveti realizat stagiul complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani depasit cu 5 ani. Dumneavoastra aveti stagiul complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani depasit cu 4 ani si 6 luni si daca mai lucrati minim 6 luni realizati si a doua conditie de depasie cu 5 ani a stagiului complet de cotizare contributiv de 35 ani.
Scris de: Elena la data: 09/01/2025 8:40am
Gen:f
Data nasterii:23.05.1967
Stagiul de cotizare:39 ani si 6 luni
Alte date:11 ani si 8 luni grupa a doua
Intrebare:Ma scuzati am scris gresit ani de grupa a doua. Cu ani de grupa a doua la ce varsta ma.pot pensiona?
Scris de: la pensie la data: 09/01/2025 9:42am
Ca urmare a modificarii stagiului de cotizare lucrat in grupa II de munca datele pentru pensie pentru limita de varsta cu reducerii varstei de pensionare se modifica astfel :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 4 ani si 2 luni,(3 ani si 8 luni pentru stagiul de cotizare de 11 ani intregi lucrat in grupa II de munca si 6 luni pentru nasterea si cresterea unui copil), adica in data 23 mai 2026. Pentru aceasta trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani, conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani, conform art 56 din legea pensiilor 360/2023 adica imediat.Pentru aceasta trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani depasit cu 5 ani
Dumneavoastra indepliniti aceste conditii deoarece aveti stagiul complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani depasit cu 4 ani si 6 luni la care se adauga stagiu de cotizare suplimentar de 2 ani si 9 luni pentru stagiul de cotizare de 11 ani lucrat in grupa II de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1