Subiect "Pensie limita de varsta" Deschis de Cojan Georgeta Gabriela la data: 11/24/2025 3:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie limita de varsta
Scris de: Cojan Georgeta Gabriela la data: 11/24/2025 3:53am
Gen:feminin
Data nasterii:11.01.1964
Stagiul de cotizare:34 ani si 9 luni
Alte date:
Intrebare:Bună ziua,
În luna august 2021 m-am pensionat anticipat partial.
În luna august 2026 voi ieși la pensie la limita de vârsta.
Întrebarea mea este: dacă am un copil (născut si crescut pana la insuratoare) pot beneficia de cele 6 luni reducere, respectiv sa ies la pensie la limita de vârstă în luna martie 2026.
Dacă răspunsul este pozitiv, va rog sa-mi spuneți ce trebuie să fac.
Vama mulțumesc,
Gabriela Cojan
Re: Pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 11/24/2025 9:13am
Conform actualei legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie:
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta de 62 ani si 7 luni, adica in data de 11 august 2026. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 6 luni pentru nasterea si cresterea pana la varsta de 16 ani a unui copil, adica in data de11 februarie 2026. Pentru aceasta pensie trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare contributiv de 33 ani si 6 luni, conditie pe care o indepliniti. Pentru a beneficia de aceasta pensie trebuie sa depuneti la dosarul dv de pensie de la Casa Nationala de Pensii Publice de care apartineti urmatoarele acte:
- Cerere tip, care vi se pune la dispozitie la ghiseul Casei de pensii.
- Actul de identitate BI/CI (original si copie).
- Certificat de nastere copil (original si copie).
- Un cupon de pensie
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1