Subiect "Pensie cu reducere grupa speciala" Deschis de Constantin la data: 01/06/2026 3:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie cu reducere grupa speciala
Scris de: Constantin la data: 01/06/2026 3:45am
Gen:M
Data nasterii:11/06/1967
Stagiul de cotizare:33 ani si 3 luni contributiv
Alte date:15 ani grupa 1/speciala ,5 ani facultate
Intrebare:cand pot iesii la pensie
Re: Pensie cu reducere grupa speciala
Scris de: GicaH la data: 01/06/2026 3:54am
Constantin :
Gen:M
Data nasterii:11/06/1967
Stagiul de cotizare:33 ani si 3 luni contributiv
Alte date:15 ani grupa 1/speciala ,5 ani facultate
Intrebare:cand pot iesii la pensie

Mai ai nevoie de 1 an și 9 luni de stagiu contributiv (efectiv lucrat sau cumpărat), pentru a putea beneficia de stagiu suplimentar pentru grupe de muncă și studii superioare la cursuri de zi și de art.56 din noua lege a pensiilor de pensionare la limită de vârstă după împlinirea vârstei de 60 ani(din iunie 2027)cu minim 40 ani stagiu de cotizare din care minim 35 ani stagiu de cotizare contributiv, depășit cu minim 5 ani.
Scris de: la pensie la data: 01/06/2026 9:34am
Conform actualei legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie:
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta de 65 ani, adica in data de 11 iunie 2032. Pentru aceasta pensie trebuie sa aveti stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu pana la 7 ani si 6 luni, adica iimediat, pentru stagiul de cotizare de 15 ani lucrat in grupa I,
Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati, stagiu de cotizare contributiv de 35 ani. dv nu indepliniti aceasta conditie. Pentru a o indeplini aveti variantele indicate de domnul Gica adica o perioada de minim 1 an si 9 luni sa o lucrati sau sa o cumparati prin contract de asigurare sociala pentru o perioada dupa varsta de 18 ani in care nu ati lucrat sau nu ati urmat cursurile de zi ale facultatii
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani, conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica in data de 11 iunie 2027.
Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati, stagiu de cotizare contributiv de 35 ani, depasit cu 5 ani. Dv nu indepliniti conditia de stagiu de cotizare contributiv de 35 ani si pentru a o indeplini aveti variantele mentionate mai sus adica sa lucrati sau sa cumparati stagiu de cotizare.
Scris de: Constantin la data: 01/06/2026 11:53am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc de raspuns.Deci daca as cumpara 1 an si 9 luni , as putea iesii imediat la pensie ?
Scris de: Constantin la data: 01/06/2026 12:03pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc de raspuns.Deci daca as cumpara 1 an si 9 luni , as putea iesii imediat la pensie ?
Scris de: GicaH la data: 01/07/2026 3:46am
Constantin :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:

Nu ați citit, sau nu ați înțeles răspunsul. Dacă lucrați sau cumpărați acel stagiu, puteți ieși la pensie limita de vârstă conform art.56 din noua lege a pensiilor, din iunie 2027.
Scris de: Constantin la data: 01/07/2026 7:36am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Din raspunsul dat nu vad legatura cu varsta de 60 si art 56, eu inteleg ca daca as cumpara vechimea lipsa , pot iesii imediat la pensie; va rog pentru clarificare :
* Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu pana la 7 ani si 6 luni, adica iimediat, pentru stagiul de cotizare de 15 ani lucrat in grupa I,
Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati, stagiu de cotizare contributiv de 35 ani. dv nu indepliniti aceasta conditie. Pentru a o indeplini aveti variantele indicate de domnul Gica adica o perioada de minim 1 an si 9 luni sa o lucrati sau sa o cumparati prin contract de asigurare sociala pentru o perioada dupa varsta de 18 ani in care nu ati lucrat sau nu ati urmat cursurile de zi ale facultatii
Scris de: GicaH la data: 01/07/2026 12:57pm
Constantin :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Din raspunsul dat nu vad legatura cu varsta de 60 si art 56, eu inteleg ca daca as cumpara vechimea lipsa , pot iesii imediat la pensie; va rog pentru clarificare :
* Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu pana la 7 ani si 6 luni, adica iimediat, pentru stagiul de cotizare de 15 ani lucrat in grupa I,

Da, aveți dreptate, eu am greșit, scuze.... Dacă cumpărați acel stagiu puteți să vă depuneți imediat dosarul de pensionare la limită de vârstă cu reducere pentru grupa de muncă.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1