Subiect "Mica recalculare" Deschis de Dumitru N la data: 05/21/2026 4:07pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Mica recalculare
Scris de: Dumitru N la data: 05/21/2026 4:07pm
Gen:f
Data nasterii:09.12.1958
Stagiul de cotizare:47ani
Alte date:
-cadru didactic pensionat
-pentru perioada 1978- 2001 ar trebui sa se recalculeze al 13 lea salariu, prime anuale, plăti compensatorii
Intrebare:
Va rog sa mă lămuriți daca:
-este posibil ca punctajul sa fie mai mic, in urma micii recalculari?
Nu as dori sa depun adeverinta si sa ma trezesc cu punctaj mai mic.
Multumesc pentru ajutor!
Re: Mica recalculare
Scris de: GicaH la data: 05/22/2026 8:03am
Dumitru N :
Alte date:
-pentru perioada 1978- 2001 ar trebui sa se recalculeze al 13 lea salariu, prime anuale, plăti compensatorii
Intrebare:
Multumesc pentru ajutor!

Dacă ați fost cadru didactic înainte de pensionare, ar trebui să știți că orice suma adăugată( sau mai mare decât anterioară) prin calcul nu poate aduce decât sume în plus.
Deci, înainte de a depune adeverința cu sporuri/ valori în plus pe perioada anterioară datei de 01.04.2001, ar trebui să comparați sumele brute din ea cu cele din carnetul de munca sau din buletinul de calcul, dacă sunteți pensionată.
Scris de: Dumitru N la data: 05/22/2026 8:28am
GicaH :
Dumitru N :
Alte date:
Intrebare:
Multumesc pentru ajutor!

Dacă ați fost cadru didactic înainte de pensionare, ar trebui să știți că orice suma adăugată( sau mai mare decât anterioară) prin calcul nu poate aduce decât sume în plus.
Deci, înainte de a depune adeverința cu sporuri/ valori în plus pe perioada anterioară datei de 01.04.2001, ar trebui să comparați sumele brute din ea cu cele din carnetul de munca sau din buletinul de calcul, dacă sunteți pensionată.

Ma scuzați, asa am gândit si eu, dar totuși, unei colege care avea o situație similara cu a mea, i s a calculat un punctaj mai mic( nu mult). De aici nelămurire mea, din sume adăugate cum a rezultat un punctaj mai mic?
Scris de: la pensie la data: 05/22/2026 9:43am
Teoretic este posibil ca prin recalculare sa nu se obtina o crestere a pensiei in cazuri speciale in care din anumite cauze (concedii medicale, concedii fara plata etc..) sa nu fi realizat salariul tarifar inscris in carnetul de munca.
Pentru a fi sigura ca nu este cazul dv, asa cum va sfatueste domnul Gica, verificati daca veniturile din adeverinta sunt mai mici decat cele din buletinul de calcul al pensiei calculate conform legii pensiilor 263/2010.
Scris de: Dumitru N la data: 05/22/2026 10:40am
la pensie :
Teoretic este posibil ca prin recalculare sa nu se obtina o crestere a pensiei in cazuri speciale in care din anumite cauze (concedii medicale, concedii fara plata etc..) sa nu fi realizat salariul tarifar inscris in carnetul de munca.
Pentru a fi sigura ca nu este cazul dv, asa cum va sfatueste domnul Gica, verificati daca veniturile din adeverinta sunt mai mici decat cele din buletinul de calcul al pensiei calculate conform legii pensiilor 263/2010.

Multumesc!
Scris de: Gheorghe Dima la data: 05/22/2026 10:42am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

E probabil, nu numai posibil pentru ca (Salariu Brut + plus sporuri +lmdemnizatii+ Compensații+Prime+Ore Suplimentare)/SMBE <( Salariu Carte munca + sporuri + Ind.+Comp+P+OS)/SMNE. Esențiale sunt 2 raporturi matematice: SB/SMBE -SN/SMNE care poate fi pozitiv sau negativ, în general e negativ până în 1990, , și (1/SMBE)-(1/SMNE)care e totdeauna Negativ.. Pana in 1990 in general SMNE/SMBE=0.86. Mai mult: La multe locuri de muncă se tăia din salariu=nerealizare plan producție, e drept ca nu în educație. E doar calcul practic, presupunerile iluzorii nu trebuie să își aibe loc.
Scris de: Dumitru N la data: 05/22/2026 12:06pm
Gheorghe Dima :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

E probabil, nu numai posibil pentru ca (Salariu Brut + plus sporuri +lmdemnizatii+ Compensații+Prime+Ore Suplimentare)/SMBE <( Salariu Carte munca + sporuri + Ind.+Comp+P+OS)/SMNE. Esențiale sunt 2 raporturi matematice: SB/SMBE -SN/SMNE care poate fi pozitiv sau negativ, în general e negativ până în 1990, , și (1/SMBE)-(1/SMNE)care e totdeauna Negativ.. Pana in 1990 in general SMNE/SMBE=0.86. Mai mult: La multe locuri de muncă se tăia din salariu=nerealizare plan producție, e drept ca nu în educație. E doar calcul practic, presupunerile iluzorii nu trebuie să își aibe loc.

In concluzie, pentru perioada 1978- 2001,lucrand in invatamant( fără concedii medicale, fara concedii fără plată, fara tăieri de orice fel) este posibil/ probabil ca punctajul de la mica recalculare sa fie mai mic. Nu voi risca sa obțin un punctaj mai mic si nu voi depune adeverinta.
Multumesc pentru raspuns!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1