Subiect "Întrebare de baraj" Deschis de Constanta la data: 06/12/2026 5:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Întrebare de baraj
Scris de: Constanta la data: 06/12/2026 5:49am
Situația de fapt:

Termen revizuire medicală luni, 27 iulie 2026.
Vârsta standard de pensionare sâmbătă, 24 iulie 2027.

Situația de drept:

Pensionarii de invaliditate sunt supuşi periodic revizuirii medicale, în funcţie de afecţiune, la intervale cuprinse între un an şi 3 ani, până la împlinirea vârstelor standard de pensionare, la termenele stabilite de medicul expert al asigurărilor sociale.

Întrebare:

Cum se va emite decizia medicală la termenul de revizuire din data de 27 iulie 2026, în condițiile în care perioada până la atingerea vârstei standard de pensionare este mai mică cu 3 zile față de perioada minimă de 1 an???

Pe ce perioadă se emite decizia medicală dacă în lege perioada minimă este de 1 an, dar pensionarul este revizuibil până la împlinirea vârstei standard de pensionare?

Ce dată se va înscrie în formularul deciziei medicale ca termen de revizuire, sau ce se va înscrie în rubrica respectivă la data emiterii deciziei la termenul din 27 iulie 2026?!
Re: Întrebare de baraj
Scris de: Ovidiu Iftene la data: 06/12/2026 6:27am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Mai mult ca sigur se v-a scrie nerevizuibil conform art.69 alin.1 lit. B din Lg 360/2023
Scris de: GicaH la data: 06/12/2026 9:46am
Constanta :
Situația de fapt:

Termen revizuire medicală luni, 27 iulie 2026.
Vârsta standard de pensionare sâmbătă, 24 iulie 2027.

Situația de drept:

Pensionarii de invaliditate sunt supuşi periodic revizuirii medicale, în funcţie de afecţiune, la intervale cuprinse între un an şi 3 ani, până la împlinirea vârstelor standard de pensionare, la termenele stabilite de medicul expert al asigurărilor sociale.

Întrebare:

Cum se va emite decizia medicală la termenul de revizuire din data de 27 iulie 2026, în condițiile în care perioada până la atingerea vârstei standard de pensionare este mai mică cu 3 zile față de perioada minimă de 1 an???

Pe ce perioadă se emite decizia medicală dacă în lege perioada minimă este de 1 an, dar pensionarul este revizuibil până la împlinirea vârstei standard de pensionare?

Ce dată se va înscrie în formularul deciziei medicale ca termen de revizuire, sau ce se va înscrie în rubrica respectivă la data emiterii deciziei la termenul din 27 iulie 2026?!

Eu cred că este foarte simplu, nu va mai prezentați la revizuire deoarece la data menționată sunteți deja pensionat la limită de vârstă. Trebuie doar sa îi notificați in scris pe cei de la casa de pensii.
Scris de: constanta la data: 06/12/2026 11:23am
Mulțumesc pentru răspunsuri!

Dar pe mine mă interesează aplicarea legii.

Cum trebuie să procedeze medicul expert când completează decizia medicală la data de 27 iulie 2026?
Scris de: constanta la data: 06/12/2026 11:31am
Ovidiu Iftene :

Intrebare:
Mai mult ca sigur se v-a scrie nerevizuibil conform art.69 alin.1 lit. B din Lg 360/2023

Ar fi o soluție!

Dar la data de 27 iulie 2026 pensionarul este "revizuibil" până la împlinirea vârstei standard de pensionare!

Dar, termenul privind vârsta standard este mai mic de un an, și perioada minimă pentru care se emite decizia este de un an.

Nu am găsit în legislație nici un articol care să aibă în vedere această situație.

Cum se procedează la emiterea deciziei medicale în ultimul an înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare?
Scris de: Ovidiu Iftene la data: 06/12/2026 11:52am
constanta :
Ovidiu Iftene :

Intrebare:

Ar fi o soluție!

Dar la data de 27 iulie 2026 pensionarul este "revizuibil" până la împlinirea vârstei standard de pensionare!

Dar, termenul privind vârsta standard este mai mic de un an, și perioada minimă pentru care se emite decizia este de un an.

Nu am găsit în legislație nici un articol care să aibă în vedere această situație.

Cum se procedează la emiterea deciziei medicale în ultimul an înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare?

Exact cum v-am explicat mai sus . Sunt direct interesat fiind pensionar de invaliditate si urmaresc toate legile de ani de zile plus ca pe niste grupuri de pensii vad decizii medicale postate de diferite persoane pensionate de invaliditate . Am vazut o decizie medicala si pt cateva zile ,omul fiind in pragul pensionarii la limita de varsta . Si ar fi fost inca o varianta ca la ultima revizuire sa-i fi dat omului pt un an si ceva si totul era rezolvat ! Dar....
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1