Subiect "Când pot ieși la pensie" Deschis de Banciu Mariana la data: 06/29/2026 10:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Când pot ieși la pensie
Scris de: Banciu Mariana la data: 06/29/2026 10:03am
Gen: feminin
Data nasterii:6.07.1967

Stagiul de cotizare:39 ani și 8 lumi
Alte date: trei copii născuți și crescuți
Intrebare:Sub ce formă pot ieși la pensie
Re: Când pot ieși la pensie
Scris de: la pensie la data: 06/30/2026 4:19am
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti dreptul la pensie astfel :
1- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 63 ani si 3 luni, adica in data de 06 octombrie 2030. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
2. - Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 1 ansi 6 luni, adica in data de 06 aprilie 2029, pentru nasterea si cresterea a 3 copii. Pentru aceasta trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani, conditie pe care o indepliniti.
3- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani, conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica dupa data in care realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani conditie pe care o indepliniti daca va completati stagiul de cotizare cu 4 luni.
4- Pensie anticipata, diminuata, imediat. Pentru aceasta trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani, conditie pe care o indepliniti.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1