Subiect "CAND POT IESI LA PENSIE" Deschis de IONESCU L. la data: 09/13/2026 7:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
CAND POT IESI LA PENSIE
Scris de: IONESCU L. la data: 09/13/2026 7:37am
Gen:Masculin
Data nasterii:10.03.1965
Stagiul de cotizare:Am stagiu de cotizare 34 ani si 10 luni
Alte date:Am grupa II de munca 5 luni si grupa I de munca 2 ani si 3 luni, am absolvit facultatea la zi 5ani si 7 luni armata.
Intrebare:Cand pot iesi la pensie?
Va multumesc,
Re: CAND POT IESI LA PENSIE
Scris de: GicaH la data: 09/13/2026 10:19am
IONESCU L. :
Gen:Masculin
Data nasterii:10.03.1965
Stagiul de cotizare:Am stagiu de cotizare 34 ani si 10 luni
Alte date:Am grupa II de munca 5 luni si grupa I de munca 2 ani si 3 luni, am absolvit facultatea la zi 5ani si 7 luni armata.
Intrebare:Cand pot iesi la pensie?
Va multumesc,

Mai ai nevoie de doua luni de stagiu de cotizare contributiv, pentru a te încadra în articolul 56 din noua lege a pensiilor.
Scris de: la pensie la data: 09/14/2026 10:35am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Aveti dreotul la pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu pana la 5 ani, conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica imediat,Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani,
Dv nu indepliniti conditia de stagiu complet de cotizare contributiv (lucrat) de 35 ani si este necesar sa il completati.
Depasirea cu 5 ani a stagiului complet de cotizare contributiv o realizati prin stagiiile de cotizre asimilate pentru perioadele facultatii si stagiului militar.
Scris de: IONESCU L. la data: 09/14/2026 11:46pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:La depunerea dosarului de pensie este suficient sa depun doar diploma de la facultate ,sau mai trebuie vreo adeverinta emisa de Facultate?
Scris de: GicaH la data: 09/15/2026 1:01pm
IONESCU L. :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:La depunerea dosarului de pensie este suficient sa depun doar diploma de la facultate ,sau mai trebuie vreo adeverinta emisa de Facultate?

Dacă din diplomă rezultă că ați urmat cursurile facultății în întregime la zi, consider că este suficient.
Dar cred că în acest document nu este specificat acest lucru, așa că va fi nevoie de adeverință.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1