Subiect "Mica recalculare" Deschis de Popescu Iuliana la data: 12/07/2024 2:41am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Mica recalculare
Scris de: Popescu Iuliana la data: 12/07/2024 2:41am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Exista persoane care au lucrat in regie,nu au lucrat la norma ,au avut un salariu fix la care s-au mai adăugat:o primă sporadică ,un spor de noapte ,spor vechime și unele sporuri prevăzute de lege.La data pensionarii, fosta societate le -a eliberat adeverințe cu aceste sporuri ,procentual.Acum solicită adeverințe cu veniturile realizate. Ce se întâmplă în situația în care la mica recalculare rezultă un cuantum al pensiei mai mic? Mulțumesc !
Re: Mica recalculare
Scris de: GicaH la data: 12/07/2024 2:56am
Popescu Iuliana :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Exista persoane care au lucrat in regie,nu au lucrat la norma ,au avut un salariu fix la care s-au mai adăugat:o primă sporadică ,un spor de noapte ,spor vechime și unele sporuri prevăzute de lege.La data pensionarii, fosta societate le -a eliberat adeverințe cu aceste sporuri ,procentual.Acum solicită adeverințe cu veniturile realizate. Ce se întâmplă în situația în care la mica recalculare rezultă un cuantum al pensiei mai mic? Mulțumesc !

Menționez că sporurile de vechime au fost luate în calcul, celelalte sporuri, prime de dinainte de 01.04.2001, dacă ați depus adeverințe vi se vor lua în calcul acum la "mică recalculare".
Dacă vi se adaugă ceva, nu va poate scadea punctajul, ci creste.
Doar acordul global, de care nu ați amintit, dacă a avut valoare subunitară pe anumite luni va poate scadea punctajul.
Scris de: Popescu Iuliana la data: 12/07/2024 3:24am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Ce se întâmplă în situația în care scade punctajul ?
Scris de: GicaH la data: 12/07/2024 4:32am
Popescu Iuliana :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Ce se întâmplă în situația în care scade punctajul ?

Dacă într-adevăr scade punctajul, după părerea mea,veți primi în continuare pensia in plata până ce prin indexare cuantumul nou al pensiei va depăși cuantumul vechi.
Scris de: la pensie la data: 12/07/2024 7:49am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Daca prin mica recalculare rezulta un punctaj anual mai mic se mentine cuantunul pensiei in plata pana cand prin indexare pensia iesita din calcul devine mai mare decat pensia in plata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1