Subiect "Vechime in munca" Deschis de MORTUN LOREDANA BEATRICE la data: 12/09/2024 7:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Vechime in munca
Scris de: MORTUN LOREDANA BEATRICE la data: 12/09/2024 7:29am
Gen:F
Data nasterii:10.01.1965
Stagiul de cotizare:36 ani 2 luni
Alte date:Facultate la zi
Intrebare:Facultatea la zi intra in calculul sporului de vechime in munca, pentru stabilirea sporului de vechime in munca ca element al salariului brut sau este luata in calcul doar la stabilirea pensiei? As aprecia daca mi-ati indica si un temei legal care sa sustina raspunsul la intrebarea mea. Multumesc pentru ajutor si lamuriri!
Re: Vechime in munca
Scris de: GicaH la data: 12/09/2024 8:38am
MORTUN LOREDANA BEATRICE :
Gen:F
Data nasterii:10.01.1965
Stagiul de cotizare:36 ani 2 luni
Alte date:Facultate la zi
Intrebare:Facultatea la zi intra in calculul sporului de vechime in munca, pentru stabilirea sporului de vechime in munca ca element al salariului brut sau este luata in calcul doar la stabilirea pensiei? As aprecia daca mi-ati indica si un temei legal care sa sustina raspunsul la intrebarea mea. Multumesc pentru ajutor si lamuriri!

Logic sporul de vechime în muncă este pentru muncă Ada cum îi și zice, deci facultatea la zi nu intră la sporul de vechime în muncă, așa cum nici stagiul militar nu intra la bărbați
Scris de: la pensie la data: 12/09/2024 11:29am
Pentru doamna Mortun
Perioada facultatii nu intra in calculul sporului de vechime care se acorda automat in perioada 01 martie 1970 - 01 aprilie 1992
Sporul de vechine a fost prevazut prin art 66 din legea 57/1974 la inceput pentru vechine neintrerupta in aceiasi unitate.
Cuantumul sporului de vechime inainte de 01 aprilie 1992 il gasiti la art 164 din legea pensiilor 19/2000

Pentru domnul Gica
In perioada stagiului militar nu se acorda spor de vechime insa aceasta perioada se ia in calcul ca vechine neintrerupta pentru sporul de vechine daca stagiul militar a fost efectuat dupa angajare si daca dupa stagiul militar se reangajaza in un anumit interval de timp.
Scris de: Loredana Beatrice Mortun la data: 12/10/2024 6:04am
GicaH :
[quote

Logic sporul de vechime în muncă este pentru muncă Ada cum îi și zice, deci facultatea la zi nu intră la sporul de vechime în muncă, așa cum nici stagiul militar nu intra la bărbați

Noi calculam sporul pentru vechimea in munca cu includerea perioadei in care s-a efectuat stagiul militar...exista niste prevederi legale in acest sens.

Cat priveste anii de studiu universitar la zi cu includerea acestei perioade in sporul de vechime in munca, am solicitari de la salariati, insa eu nu am gasit nici o baza legala care sa ma sprijine in adaugarea acestei perioade la perioadele care se iau in calcul pentru sporul de vechime in munca...legat de acest aspect as fi avut nevoie de lamuriri
Scris de: la pensie la data: 12/10/2024 8:28am
Noi consideram ca referirea la art 66 din legea 57/1974 este suficienta deoarece in acesta se precizeaza ca sporul de vechime se acorda pentru vechimea neintrerupta in "aceiasi unitate", a se intelege continuitatea in munca.
Aceasta masura a fost luata pentru a diminua plecarea prin demisie de la o intreprindere la alta. In cazul plecarii prin demisie sau pentru urmarea cursurilor universitare la zi se pierdea continuitatea in munca spre deosebire de plecarea prin transfer sau pentru satisfacerea stagiului militar cand se pastra continuitatea in munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1