Subiect "pensie limita de varsta" Deschis de vasiliu constantin la data: 02/08/2025 5:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita de varsta
Scris de: vasiliu constantin la data: 02/08/2025 5:10am
Gen:
Data nasterii:26.05.1963
Stagiul de cotizare:43
Alte date:grupa a doua 9 ani si zece luni, armata 1,8 luni ,somaj 0,9 luni
Intrebare:
Re: pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 02/10/2025 4:38am
Am luat in calcul genul masculin
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie pentru limita de varsta:
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standaed de pensionare de 65 ani adica in data de 26 mai 2028. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. \Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica imediat.
Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul de cotizare de 40 ani, compus din stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani, depasire compusa din stagii de cotizare contributive, necontributive si asimilate. Conditie pe care presupunem ca o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani adica in data de 26 mai 2025 pentru stagiul de cotizare de 9 ani lucrat in grupa II de munca. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani, Conditie pe care o indepliniti.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1