Subiect "conditii pensionare" Deschis de Domjan Liliana la data: 02/11/2025 7:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
conditii pensionare
Scris de: Domjan Liliana la data: 02/11/2025 7:55am
Gen:F
Data nasterii:05.07.1967
Stagiul de cotizare:38 ani si 6 luni
Alte date:5 ani si 10 luni grupa II
Intrebare:cand indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. Mentionez ca am si un copil
Re: conditii pensionare
Scris de: GicaH la data: 02/11/2025 8:53am
Domjan Liliana :
Gen:F
Data nasterii:05.07.1967
Stagiul de cotizare:38 ani si 6 luni
Alte date:5 ani si 10 luni grupa II
Intrebare:cand indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. Mentionez ca am si un copil

Pensie limita de vârstă în octombrie 2030.
Pentru 5 ani întregi de grupa a doua primiți stagiu suplimentar de 1 an și 3 luni și o reducere a vârstei standard de pensionare la limită de vârstă cu 1 an și 8 luni.
Puteți ieși la pensie limita de vârstă conform art 56 din noua lege a pensiilor in octombrie 2025 dacă va completati stagiul de cotizare de 40 ani, din care minim 35 ani stagiu de cotizare contributiv( efectiv lucrat sau cumpărat)fie lucrând fie cumpărând încă cel puțin 3 luni, dacă ați calculat bine stagiul de cotizare.
Re: conditii pensionare
Scris de: la pensie la data: 02/11/2025 11:26am
Raspunsul domnului Gica este corect cu putina completare
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta standard de pensionare de 63 ani si 3 luni adica in data de 05 octombrie 2030. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani. \Conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani si 2 luni, pentru stagiul de cotizare de 5 ani lucrat in grupa II de munca si nasterea si cresterea a unui copil , adica in data de 05 august 2028. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani. Conditie pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu maxim 5 ani conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, adica dupa data de 05 octombrie 2025 daca lucrati in continuare sau cumparati 3 luni si realizati stagiul total de cotizare de 40 ani compus din stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1