Subiect "Pensie limita de vârstă nediminuata" Deschis de Burlacu Jana la data: 02/11/2025 9:44am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie limita de vârstă nediminuata
Scris de: Burlacu Jana la data: 02/11/2025 9:44am
Gen:F
Data nasterii:27.07.1964
Stagiul de cotizare:41 ani,3 luni, 3 zile
Alte date: stagiul de cotizare contributiv realizat 38 ani,4 luni, 26 zile, 1 copil
diferența între stagiul de cotizare total și cel contributiv:
1 luna,11 zile - indemnizație de asigurări sociale;
8 luni, 26 zile - șomaj;
2 ani spor aferent grupa II , sub rezerva de a nu fi recunoscută funcția in aceasta grupă, care este menționată în cartea de muncă .
Intrebare: la ce data/vârsta pot iesi la pensie pentru limita de vârstă, nediminuata, cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 5 ani cf.art 56 din legea pensiilor, neluând in calcul reducerea corespunzătoare grupei a 2 a de munca.
Re: Pensie limita de vârstă nediminuata
Scris de: GicaH la data: 02/11/2025 10:41am
Burlacu Jana :
Gen:F
Data nasterii:27.07.1964
Stagiul de cotizare:41 ani,3 luni, 3 zile
Alte date: stagiul de cotizare contributiv realizat 38 ani,4 luni, 26 zile, 1 copil
diferența între stagiul de cotizare total și cel contributiv:
1 luna,11 zile - indemnizație de asigurări sociale;
8 luni, 26 zile - șomaj;
2 ani spor aferent grupa II , sub rezerva de a nu fi recunoscută funcția in aceasta grupă, care este menționată în cartea de muncă .
Intrebare: la ce data/vârsta pot iesi la pensie pentru limita de vârstă, nediminuata, cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 5 ani cf.art 56 din legea pensiilor, neluând in calcul reducerea corespunzătoare grupei a 2 a de munca.

Dacă aveți 33 ani și 8 luni stagiu complet de cotizare contributiv depășit cu 5 ani, care pot fi stagii contributive, stagii asimilate, șomaj, stagiu suplimentar pentru grupe de muncă, puteți depune acum dosarul de pensionare la limită de vârstă conform art 56 din noua lege a pensiilor.
Re: Pensie limita de vârstă nediminuata
Scris de: la pensie la data: 02/11/2025 11:00am
In aceste conditii perioada de somaj fie ca a fost inainte sau dupa 01 aprilie 2001 este luata in calculul celor 5 ani cu care depasiti stagiul complet de cotizare contributiv si beneficiati imediat de pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, indiferent daca este recunoscut sau nu stagiul de cotizare suplimentar pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1