Subiect "Calcul pensie" Deschis de Ecaterina la data: 03/21/2025 4:40am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie
Scris de: Ecaterina la data: 03/21/2025 4:40am
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu modul de calcul al pensiei recalculate in acest program. Am urmatoarele date introduse:
Luni introduse:496
Punctaj total:45.41592
Punctaj pensie:1.29760
Punctaj corectat:1.29761
Punct pensie:2032
Estimare pensie 2637 RON
Am calculat punctele de stabilitate la 41 ani si 4 luni si mi-a iesit 12.58332
In campul Pnsie recalculata la numar puncte anuale ce trebuie sa trec? Oricare din datele de mai sus le trec imi ies niste sume prea mari sau prea mici.
Care este modul de calcul si cat ar trebui sa fie pensia recalculata dupa punctele de stabilitate?
Va multumesc
Re: Calcul pensie
Scris de: GicaH la data: 03/22/2025 3:52am
Ecaterina :
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu modul de calcul al pensiei recalculate in acest program. Am urmatoarele date introduse:
Estimare pensie 2637 RON
In campul Pnsie recalculata la numar puncte anuale ce trebuie sa trec? Oricare din datele de mai sus le trec imi ies niste sume prea mari sau prea mici.
Care este modul de calcul si cat ar trebui sa fie pensia recalculata dupa punctele de stabilitate?
Va multumesc

Punctajul total și punctele de stabilitate se adună și restul se înmulțește cu VPR=81.
Dacă este prea mare înseamnă că ați greșit undeva in introducerea datelor în programul de calcul, sau nu aveți 41 ani și 4 luni de stagiu de cotizare contributiv (efectiv lucrați și/sau cumpărați).
Scris de: GicaH la data: 03/22/2025 12:42pm
GicaH :
Ecaterina :
Estimare pensie 2637 RON
Va multumesc

Punctajul total și punctele de stabilitate se adună și restul se înmulțește cu VPR=81.
Dacă este prea mare înseamnă că ați greșit undeva in introducerea datelor în programul de calcul, sau nu aveți 41 ani și 4 luni de stagiu de cotizare contributiv (efectiv lucrați și/sau cumpărați).

Scuze, "totalul" se înmulțește, nu "restul".....
Scris de: la pensie la data: 03/24/2025 10:19am
Programul de calcul pensie de pe sitecalculeaza pensia conform prevederilor legii vechi a pensiilor 263/2010 insa in cazul dv calculul punctajelor anuale conform prevederilor noii legi a pensiilor nu difera semnicativ si deci cu punctajul total iesit din calcul cu programul de pe site putem aprecia pensia dv astfel :
- Presupunem ca persoana respectiva nu este pensionar si depune dosarul de pensie in data de 01 iulie 2025 cu reducerea varstei de pensionare cu 6 ani pentru stagiul de cotizare lucrat in grupele de munca
- Punctajul total anul iesit din calcul este 45,4 puncte
- Stagiul de cotizare contributiv este de 40 ani si 1 luna (perioada stagiului militar nu este stagiu de cotizare contributiv) pentru care se primesc 11,3 puncte de stabilitate realizanduse un punctaj total de 56,7 puncte care se inmultesc cu valoarea punctului de referinta de 81 lei si rezulta o pensie estimta la 4593 lei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1