Subiect "Anexa 6" Deschis de Viorela la data: 09/11/2025 1:44am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Anexa 6
Scris de: Viorela la data: 09/11/2025 1:44am
Buna ziua, am primit de la angajator Adeverinta de venituri defalcata cu sporuri, prime (Anexa 6), ptr.perioada sept.1990 -01.04.2001. In adeverinta perioada de crestere copil (2 luni- noi 1991; dec.1991 si 2 luni ian 1992;feb.1992 ) a fost evidentiata ca si concediu medical , iar la salariu realizat lunar si total venit realizat este trecut 0 . Este corect sa fie mentionata valoare 0? In Cartea de munca este scris cat am avut salariu in acea perioada. Cartea de munca sta la baza completarii acestei Anexe 6? Este document oficial in baza caruia sa se poata face corectiile in Anexa 6 ?Concediul de crestere copil a fost contributiv in acea perioada ? Ce prevede legislatia? Va multumesc.
Re: Anexa 6
Scris de: la pensie la data: 09/11/2025 8:17am
Anexa 6 la legea pensiilor 360/2023 este eliberata de angajator. In incheiere in aceasta anexa se mentioneaza ca a fost eliberata in baza statelor de plata aflate in arhiva societatii iar angajatorul poarta toata raspunderea pentru corectitudinea lor.
Deci daca in acea perioada nu ati intrerupt contractul de munca si ati beneficiat de indemnizatie de asigurari sociale, care nu sunt evidentiate in adeverinta, trebuie sa va adresati pentru explicatii angajatorului si daca nu sunteti de acord cu acestea va adresati Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) de care apartine angajatorul.
Concediu pentru crestere copil se considera stagiu de cotizare asimilat si contributiv incepand cu data de 01 ianuarie 2006.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1