Subiect "decizie gresita" Deschis de Daniela Sumanaru la data: 12/08/2025 8:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizie gresita
Scris de: Daniela Sumanaru la data: 12/08/2025 8:27am
Gen:F
Data nasterii:27.01.1964
Stagiul de cotizare:34 ani 10 luni 16 zile
Alte date: facultate de 4 ani cursuri de zi
Intrebare:Va rog sa ma indrumati cum pot obtine revizuirea deciziei de pensionare la limita de varsta intrucat pe 27.08.2025 am depus cererea de recalculare a pensiei la trecerea la limita de varsta, cu reducerea de 1 an pentru ca am nascut si crescut 2 copii mai mult de 16 ani si tot atunci am depus la cerere si actele doveditoare (diploma, foia matricola si adeverinta) ca am urmat 4 ani la zi cursurile facultatii, iar in decizia pe care am primit-o la punctul 4.1 respectiv studii universitare - cursuri de zi este "0". Exista si o alta posibilitate de corectie in afara de a depune contestatie la Tribunalul Neamt.
Re: decizie gresita
Scris de: GicaH la data: 12/08/2025 9:39am
Daniela Sumanaru :
Gen:F
Data nasterii:27.01.1964
Stagiul de cotizare:34 ani 10 luni 16 zile
Alte date: facultate de 4 ani cursuri de zi
Intrebare:Va rog sa ma indrumati cum pot obtine revizuirea deciziei de pensionare la limita de varsta intrucat pe 27.08.2025 am depus cererea de recalculare a pensiei la trecerea la limita de varsta, cu reducerea de 1 an pentru ca am nascut si crescut 2 copii mai mult de 16 ani si tot atunci am depus la cerere si actele doveditoare (diploma, foia matricola si adeverinta) ca am urmat 4 ani la zi cursurile facultatii, iar in decizia pe care am primit-o la punctul 4.1 respectiv studii universitare - cursuri de zi este "0". Exista si o alta posibilitate de corectie in afara de a depune contestatie la Tribunalul Neamt.

Părerea mea este că ar trebui să luați legătura cu CJP Neamț pentru lămuriri și să cereți scris revizuirea pentru erori in redactare și calcul, iar dacă nu vor, va recomand sa îi acționați în instanță, în termen, sau chiar după, căci legea va permite sa cereți acest lucru în caz de erori ale funcționarilor CNPP, în momentul în care depistați, chiar fără termen de prescripție.
Scris de: la pensie la data: 12/08/2025 9:48am
Raspunsul domnului Gica este corect si va recomandam sa-i urmati sfatul.
Scris de: IOANA la data: 12/09/2025 2:55am
la pensie :
Raspunsul domnului Gica este corect si va recomandam sa-i urmati sfatul.
Conform Legii 360 din 2023, art.94 al(1), aveti dreptul sa solicitati decizie de revizuire la Casa de Pensii(nu in instanta).
Scris de: Carp Mircea la data: 12/12/2025 12:04pm
Daniela Sumanaru
Daca in anexa deciziei veti gasi mentionati acei ani ca si stagiu asimilat, atunci in mod sigur au intrat si in calculul pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1