Subiect "pensie anticipata sau pensie anticipata partiala?" Deschis de Floarea Rodica la data: 03/23/2008 2:52pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata sau pensie anticipata partiala?
Scris de: Floarea Rodica la data: 03/23/2008 2:52pm
Va salut cu respect nu stiu cui sa ma adresez si ce acte trebuiesc intocmite si nici daca e cazul deocamdata de a face demersurile necesare unei pensionari anticipate ,este vorba de tatal meu care are varsta de 58 de ani si o vechime in munca de 35 de ani .Va rog daca puteti sa ma ajutati cu informatiile necesare ,astept raspuns,va multumesc anticipat.
Re: pensie anticipata sau pensie anticipata partiala?
Scris de: lapensie la data: 03/23/2008 5:37pm
Raspunsul nostru nu poate fi decat general pentru faptul ca datele dv sunt mai putin precise. Pentru un raspuns precis trebuia sa dati data de nastere nu varsta, daca acum mai lucreaza si daca a lucrat in conditii care ii dau dreptul la reducerea varstei de pensionare.
Dar in conditiile datelor furnizate raspunsul nostru este:
Daca tatal dv este nascut dupa ianuarie 1950 poate iesi la pensie la limita de varsta la 65 ani sau la pensie anticipata partiala la 60 ani cu diminuarea corespunzatoare a pensiei. Aceste date pot fi cu cateva luni mai inainte daca a fost nascut in anul 1949 sau reducerea poate fi mai mare daca a lucrat in conditii de munca ce dau acest drept.
Deasemeni si actele care trebuie intocmite pot sa varieze de la o simpla cerere catre intreprinderea la care lucreaza pana la un dosar daca este in somaj sau pur si simplu nu mai lucreaza.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1