Subiect "Livret militar" Deschis de Ghinea Constantin la data: 07/14/2011 5:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Livret militar
Scris de: Ghinea Constantin la data: 07/14/2011 5:30am
Gen:M
Data nasterii:22.08.1948
Stagiul de cotizare:37 ani + 2 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua. M-am pensionat anticipat partial la data de 22.02.2008, cu exact 5 ani inainte de limita de varsta. In decizia de pensionare este trecuta si perioada stagiului militar si asta pt. ca in cartea mea de munca la prima pozitie este inscris stagiul militar (1 an, 3 luni, 27 zile). STIU ca stagiul asimilat nu intra in calculul pensiei anticipate partial, dar vreau sa va intreb daca la limita de varsta imi trebuie livretul militar (original+copie), livret pe care l-am pierdut de mult. Incercand sa scot un duplicat (sau ceva din care sa rezulte ca am efectuat armata), de la Comisariatul militar mi s-a spus ca ei nu mai au nici o evidenta a persoanelor sarite de 50 ani. Avand in vedere faptul ca in decizia de pensionare figureaza inclusiv stagiul militar (deocamdata neluat in considerare), credeti ca este suficient pt. a sta linistit ? Multumesc daca-mi veti raspunde si va doresc numai bine.
Re: Livret militar
Scris de: la pensie la data: 07/15/2011 5:20am
Noi credem ca daca in decizia de pensionare pentru pensia anticipata partiala este consemnat stagiul asimilat pentru stagiul militar va fi recunoscut si luat in calcul si la recalcularea pensiei cu ocazia transformarii ei in pensie pentru limita de varsta.
Nu putem insa sa va asiguram de aceasta si sa stati linistit deoarece nu noi vom face recalcularea ci un functionar de la Casa de Pensii si nu stim ce instructiuni va avea atunci si nici cum le va aplica.
Va sugeram totusi sa asteptati pana la transformarea pensiei in pensie pentru limita de varsta si daca nu vi se ia in calcul stagiul militar abia atunci sa va agitati, evident cu un risc mai mare de a gasi cu greu documentul necesar.
Re: Livret militar
Scris de: sorin inocentiu șerbu la data: 05/16/2021 8:04am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Re: Livret militar
Scris de: la pensie la data: 05/16/2021 12:36pm
Pentru domnul Sorin
Nu ati mentionat niciun mesaj. Daca aveti o intrebare care se refera la situatia dv reveniti si postati intrebarea.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1