Subiect "Pensionare" Deschis de Virgil la data: 08/22/2013 5:27pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensionare
Scris de: Virgil la data: 08/22/2013 5:27pm
Gen:m
Data nasterii:17 oct 1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va multumesc pentru raspun si as dori sa va mai intreb urmatoarele
Cum pot afla daca stagiul de cotizare de 3 ani si 6 luni de grupa I a fost echivalat cu conditii speciale in cazul in care intreprinderea s-a desfiintat
Pentru a asimila perioada de facultate facuta la zi ca perioada de cotizare ce trebuie facut
Pentru asimilarea perioadei de armata de dupa facultate ce acte sunt necesare
Pensionarea pe caz de boala este aceeasi cu pensionarea de invaliditate si ce acte am nevoie pentru a fi asimilata

Cu multumiri
Re: Pensionare
Scris de: la pensie la data: 08/26/2013 3:50am
1 Cum a fost asimilat stagiul dv de cotizare in gr I daca intreprinderea s-a desfiintat o puteti afla analizand urmatoarele:
- Daca locul dv de munca se afla nominalizat in lista din anexa 2 la legea pensiilor 263/2010
- Daca intreprinderea la care ati lucrat acest stagiu se afla nominalizata in tabelul din anexa 3 la legea pensiilor 263/2010
- Daca pozitia locului dv de munca din anexa 2 se afla inscris in ultima coloana din anexa 3 in drepul intreprinderii la care ati lucrat.
2. Pentru a beneficia de stagiul asimilat pentru studii universitare trebuie sa depuneti la dosarul de pensie diploma de absolvire (original si copie) si o adeverita de studii (original) de la universitate din care sa rezulte perioada studiilor universitare si ca acestea au fost urmate la zi.
3. Pentru a beneficia de stagiul asimilat pentru stagiu militar trebuie sa depuneti la dosarul de pensie livretul militar (original si copie)
4. Pentru a beneficia de stagiul asimilat pentru pensie de invaliditate nu trebuie sa depuneti niciun act la dosarul de pensie. Insa aceasta perioada se ia in calcul numai la calculul pensiei pentru limita de varsta.nu si la calculul pensiei de invaliditate daca se schimba gradul de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1