Subiect "Reintregirea pensiei" Deschis de Marian Pana la data: 02/12/2014 8:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Reintregirea pensiei
Scris de: Marian Pana la data: 02/12/2014 8:03am
Gen:M
Data nasterii:06.10.1951
Stagiul de cotizare:42ani 10 luni si 11 zile( cu luare in calcul al grupei de munca)
Alte date:15ani 10 luni - in grupa 2
Intrebare:Sunt din Constanta. Am iesit la pensie anticipata partiala, cu penalizare de 15 % ,pe o perioda de 20 de luni , incepand cu luna februarie 2012. Periodada de penalizare s-a incheiat in luna septembrie 2013 inclusiv si, incepand cu luna octombrie 2013, ar fi trebuit sa primesc pensia intreaga si decizia de trecere de la pensia anticipata la pensia la limita de varsta.[b]In conformitate cu HG 257/ 2011- Norme de aplicare la legea pensiilor, CAPITOLUL III, Pensiile din sistemul public de pensii, Art. 52
“Pensia anticipată ori pensia anticipată parţială se transformă din oficiu în pensie pentru limită de vârstă, care se acordă începând cu data îndeplinirii condiţiilor privind vârsta standard de pensionare sau vârsta standard redusă, potrivit prevederilor legale, pentru acordarea unei pensii pentru limită de vârstă.”[/b]
Pana la aceasta data, desi am atentionat in scris Casa de Pensii Constanta, nu mi s-a emis o noua decizie si nici nu mi s-a platit pensia intreaga. Va rog sa ma sfatuiti, ce trebuie sa intreprind , pentru a mi se face trecerea la pensie pentru limita de varsta si pentru recuperarea celor 15% din pensie, neplatiti de catre casa de pensii, incepand cu luna octombrie 2013 si pana in prezent. Va multumesc anticipat celor care-mi vor da vre-o solutie.
Re: Reintregirea pensiei
Scris de: la pensie la data: 02/13/2014 10:13am
Daca reducerea varstei de pensionare a fost luata in calculul diminuarii pensiei anticipate partiale inseamna ca stagiul de cotizare lucrat in gr II de munca a fost acceptat si deci data trecerii la pensie pentru limita de varsta este 06 octombrie 2013.
Intarzierea emiterii deciziei de trecere de la pensia anticipata partiala si eliminarea diminuarii pensiei are o singura cauza, a birocratiei de la casa de pensii si a bramburelii generale iscate de recalcularea indicilor de corectie pentru toti pensionarii iesiti la pensie in anii 2011 si 2012 si a avalansei de cereri de pensionare datorate legii 380/2013 privind stagiile in gr I de munca.
Avand in vedere constatarile de mai sus noi consideram ca decizia dv este numai intarziata si atunci cand va fi data se vor reglementa si restantele la care aveti dreptul.
Deasemeni consideram ca efectoarea unei noi interventii din partea dv nu va avea ca efect grabirea emiterii deciziei.
Totusi daca dv vreti sa insistati urmatoarea interventie trebuie sa o faceti adresand o contestatie catre “Comisia Centrala de Contestatii”.
Aceasta se depune tot la registratura Casei de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1