Subiect "Depunere dosar pensionare" Deschis de Petre Cristian Vasile la data: 05/25/2014 3:09pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Depunere dosar pensionare
Scris de: Petre Cristian Vasile la data: 05/25/2014 3:09pm
Gen:M
Data nasterii:11 Dec.1949
Stagiul de cotizare:29 ani si 9 luni
Alte date:
Intrebare :Sunt stability in USA.La inceputul lunii septembrie voi fi in Romania.Pot bdepune dosarul dem pensionaren pt.limitab deb varstan inacea perioada ?
Re: Depunere dosar pensionare
Scris de: la pensie la data: 05/26/2014 4:13am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 11 noiembrie 2014 la varsta standard de pensionare de 64 ani si 11 luni, stagiul complet de cotizare de 34 ani si 10 luni si stagiul minim de cotizare de 14 ani si 10 luni.
Prevederile legale stabilesc ca dosarul de pensie sa poata fi depus incepand cu data in care se deschide dreptul la pensie, in cazul dv cu 11 noiembrie 2014, dar suntem convinsi ca veti gasi intelegere la Casa de pensii ca sa va primesca dosarul mai inainte daca le explicati situatia.
Daca nu veti gasi intelegere puteti imputernici o persoana din Romania, prin procura emisa de un notar public din Romania sau de ambasada sau un consulat al Romaniei in USA.
Va sfatuim totusi sa dati atentie actelor din dosar pentru a nu fi probleme la acceptarea lor.
In aceasta privinta trebuie sa va atragem atentia ca in Romania Casa Nationala de Pensii Publice a initiat in urma cu mai multi ani o actiune de scanare a carnetelor de munca in vederea intocmirii unei arhive electronice. Posesorii de carnete de munca trebuiau sa le prezinte pentru scanare, Presupunand ca dv nu ati prezentat carnetul de munca pentru scanare trebuie mai intai sa se reglementeze aceasta. Prezentarea carnetului de munca pentru scanare la una din Casele de pensii teritoriale poate fi facuta deasemenea fie personal fie de o alta persoana mandatata prin procura.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1