Subiect "reducerea varstei standard de pensionare" Deschis de Andrici Corneliu la data: 03/11/2009 6:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducerea varstei standard de pensionare
Scris de: Andrici Corneliu la data: 03/11/2009 6:18am
Gen:Masculin
Data nasterii:06.01.1952
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:In data de 05.03.2009 am adresat aici o intrebare privind modalitatea de calcul privind reducerea varstei standard de pensionare. V-am prezentat atunci si raspunsul primit de mine de la Casa de Pensii Roman (cum ca nu se cumuleaza reducerea de la gr. I cu cea de la gr. II). Ati avut amabilitatea sa-mi precizati actul legislativ din care reiese ca este gresita acesta interpretare si ca cele doua reduceri se cumuleaza. Am adresat iarasi aceasta intrebare atat la Casa de Pensii Roman cat si la Casa Judeteana de Pensii Neamt (cu precizarea informatiilor si a articolelor doveditoare oferite de dvs) si am primit acelasi raspuns - nu se cumuleaza, ori primeste reducerea de la gr. I, ori primeste reducerea de la gr. II. Ei nu aplica art. 44 si anexa 4 - nu-l folosesc. Ei aplica ori art.42 cu tabelul 1 ori art. 167^1 cu tabelul 4.
Ce solutii as avea in aceste conditii?
Va multumesc.
Re: reducerea varstei standard de pensionare
Scris de: la pensie la data: 03/13/2009 5:30am
Noi credem ca dv intelegeti gresit atat raspunsul nostru cat si cel primit de la Casa de Pensii.
In primul raspuns al nostru am prezentat doua variante de pensionare in functie de grupa de munca in care a fost echivalat locul de munca de gr I al tatalui dv, conform noii legi a pensiilor.Este adevarat ca fost corectata varianta 2 deoarece initial s-a strecurat o eroare. Urma ca dv sa alegeti varianta corecta intreband la societatea in care a lucrat tatal dv cu ce grupa a fost echivalat locul de munca de gr I.

Noi ne asteptam ca aceasta informare sa fie primiul pas pe care trebuia sa-l faceti si apoi sa mergeti la Casa de Pensii. Noi credem ca nu v-ati informat fiind la al 4-lea mesaj fara sa ne comunicati daca locul de gr I a fost echivalat cu conditii deosebite sau conditii speciale.
Aplicarea art 44 si a anexei 4 din legea 19/2000 se aplica numai daca locul de munca a fost echivalat cu conditii speciale. Daca locul de munca de gr I a fost echivalat cu conditii deosebite atunci cei de la Casa de Pensii au dreptate si nu se mai aplica art 44 si anexa 4 ci art 42 si tabelul nr 1 de la acest articol din legea 19/2000 adunanduse stagiile de gr I si II asa cum am prezentat noi la varianta 2.
Varianta cu articolul 167^1 nu am mai prezentat-o fiindca era dezavantajoasa, in acest caz este luat in calcul numai stagiul de gr I pentru care primeste o reducere a varstei de numai 2 ani si 5 luni.
Daca totusi locul de munca a fost echivalat cu grupa conditii speciale si aveti dovada scrisa care sa ateste aceasta, puteti deschide actiune la Tribunal impotrive Casei de Pensii cerand sa aplice correct prevederile legii. Actiunea este scutita de taxe.
Re: reducerea varstei standard de pensionare
Scris de: Andrici Corneliu la data: 03/13/2009 6:48am
Gen:M
Data nasterii:06.01.1952
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va multumesc pentru toate raspunsurile de pana acum.
Am declansat toata acesta campanie pornind bineinteles de la dovada sigura ca cei 5 ani de grupa I au fost echivalati cu conditii speciale. Practic in aceasta situatie clara: 5 ani conditii speciale si 24 ani conditii deosebite cei de la Casa de Pensii nu cumuleaza reducerile.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1