Subiect "cuantumul pensiei" Deschis de Constanta Marincean la data: 06/26/2009 12:46pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cuantumul pensiei
Scris de: Constanta Marincean la data: 06/26/2009 12:46pm
Gen:f
Data nasterii:14.01.1951
Stagiul de cotizare:complet
Alte date:profesoara; studii superioare (absolventa 1974)
Intrebare:as dori sa stiu care este cuantumul pensiei la limita de varsta, stagiu complet de cotizare;
-cum se calculeaza punctul de pensie pentru perioade de salarizare diferite (inainte de 1990, cand salariul era in milioane, etc.)
Re: cuantumul pensiei
Scris de: la pensie la data: 06/27/2009 5:00am
Calculul pensiei se face astfel :
Se calculeaza un punctaj lunar prin impartirea slariului lunar avut la salariul mediu pe economie din aceiasi perioada.
Se calculeaza un punctaj anual prin impartirea sumei punctajelor lunare din cursul unui an calendaristic la 12.
Se calculeaza punctajul total prin suma punctajelor anuale pe toata perioada de cotizare.
Se calculeaza punctajul mediu al pensiei prin impartirea punctajului total la stagiul complet de cotizare (indiferent pe ce perioada s-a adunat punctajul total)
Se calculeaza valoarea pensiei prin inmultirea punctajului mediu al pensiei cu valoarea punctului de pensie.Valoarea punctului de pensie este anuntata de catre Casa Nationala de Pensii (CNPAS)
Daca doriti sa calculati pensia dv cu programul “Calcul pensie” de pe site-ul nostru, dupa obtinerea datelor necesare, procedati astfel:
De pe pagina principala se apasa pe butonul Inregistrare din coltul din dreapta sus. In fereastra care se deschide completati Email si Parola si apasati pe butonul Cont nou. In fereastra care se deschide completati Email, Parola si Confirmare Parola si apasati pe inregistrare. Dupa aceasta intrati intr-o fereastra numita Program gratuit de calculare pensie si apasati pe butonul Adauga persoana si intrand intr-o fereastra cu date personale completati datele cerute. Atentie la data de iesire la pensie unde trebuie trecuta cea pentru limita de varsta iar cea de incepere a activitatii trebuie trecuta dupa caz data inceperii facultatii sau a stagiului militar daca este cazul si acestea sunt anterioare. Dupa aceasta apasati butonul Continuati si se intra in pagina cu datele pentru primul an. Aici cititi legenda pentru completarea coloanei de cod. Completati an cu an salariile si sporurile avute. Este bine sa cititi in prealabil Erori comise la utilizare programului de pe Forum pentru a fi evitate.
Pentru reintrare in program (Logare) dupa completarea casetelor Email si Parola nu mai apasati Cont nou ci Logare
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1