Subiect "Calcul vechime in munca pentru facultate la distanta" Deschis de Deedee la data: 07/19/2021 6:52pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul vechime in munca pentru facultate la distanta
Scris de: Deedee la data: 07/19/2021 6:52pm
Gen:F
Data nasterii: 1979
Stagiul de cotizare: 19 ani
Alte date:
Intrebare: Am terminat facultatea in regim "la distanta" in anul 2003, cred ca a fost primul an in acest regim pentru ASE Bucuresti. Inteleg ca doar studiile la zi s-ar calcula pentru adaugare la vechime in munca la varsta de pensionare dar la mine la facultate a trebuit sa ne prezentam zilnic la cursuri iar pe diploma de licenta nu scrie nimic despre tipul de frecventa - la distanta. In ce caz ma incadrez? Am vreo sansa sa nu pierd cei 4 ani din total vechime?
Re: Calcul vechime in munca pentru facultate la distanta
Scris de: GicaH la data: 07/20/2021 7:28am
Deedee :
Gen:F
Data nasterii: 1979
Stagiul de cotizare: 19 ani
Alte date:
Intrebare: Am terminat facultatea in regim "la distanta" in anul 2003, cred ca a fost primul an in acest regim pentru ASE Bucuresti. Inteleg ca doar studiile la zi s-ar calcula pentru adaugare la vechime in munca la varsta de pensionare dar la mine la facultate a trebuit sa ne prezentam zilnic la cursuri iar pe diploma de licenta nu scrie nimic despre tipul de frecventa - la distanta. In ce caz ma incadrez? Am vreo sansa sa nu pierd cei 4 ani din total vechime?Cursurile universitare la distanță nu se încadrează în cele de zi, așa că nu aveți șanse sa le fructificat ca stagiu de cotizare.
De fapt puteați și aveați dreptul sa și lucrați în acel timp, asa cum au făcut cu ceva timp în urmă cei de la cursurile seriale, cum am fost și eu înainte de revoluție. În diplomele de absolvire nu se specifica tipul de cursuri, dacă sunt la zi, fără frecventa, sau la seral, de fapt chiar dumneavoastră ați scris ca erau cursuri la distanta, deci nu cu prezenta fizica zilnic, ci doar prin prezența la examene.
Re: Calcul vechime in munca pentru facultate la distanta
Scris de: la pensie la data: 07/20/2021 12:11pm
Raspunsul domnului Gica este corect.
Forma studiilor universitare absolvite de dv nu se ia in calculul pensiei.
Pentru a fi luata in calculul pensiei perioada studiilor universitare trebuie :
- Pe langa diploma sa depuneti un act din care sa rezulte ca aceste studii au fost urmate la zi cum ar fi foaia matricola sau o adeverinta eliberata de facultate.
- Pe perioada studiilor universitare sa nu aveti perioade lucrate cu contract de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1